Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de kipfilets doormidden zodat je 4 dunne kipfilets overhoudt. Bestrooi deze met peper en zout en haal deze door de bloem.
Zorg dat ze volledig bedekt zijn met een dunne laag bloem. Pers het sap uit de citroen en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de kipfilets enkele minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin zijn en bijna helemaal gaar.
Verplaats de kipfilets naar een bord en schenk de witte wijn samen met het citroensap bij de pan en laat dit kort zachtjes sudderen om alle smaken van de bodem los te maken.
Voeg de boter dan in blokjes toe en roer ondertussen, door het toevoegen van de boter zal de saus dikker en extra zacht en vol van smaak worden.
Leg de kipfilets terug in de saus en voeg dan ook de kappertjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer direct met bijvoorbeeld pasta, rijst of aardappelen en een frisse groene salade.
Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.