Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-piccata
Snijd de kipfilets doormidden zodat je 4 dunne kipfilets overhoudt. Bestrooi deze met peper en zout en haal deze door de bloem.
Zorg dat ze volledig bedekt zijn met een dunne laag bloem. Pers het sap uit de citroen en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de kipfilets enkele minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin zijn en bijna helemaal gaar.
Verplaats de kipfilets naar een bord en schenk de witte wijn samen met het citroensap bij de pan en laat dit kort zachtjes sudderen om alle smaken van de bodem los te maken.
Voeg de boter dan in blokjes toe en roer ondertussen, door het toevoegen van de boter zal de saus dikker en extra zacht en vol van smaak worden.
Leg de kipfilets terug in de saus en voeg dan ook de kappertjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer direct met bijvoorbeeld pasta, rijst of aardappelen en een frisse groene salade.
Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.