Indiase curry van bloemkool en kikkererwten
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indiase curry van bloemkool en kikkererwten veganistisch

Hele makkelijke pittige en romige Indiase curry van bloemkool en kikkererwten. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

25 minuten
4 personen
Recept indiase curry van bloemkool en kikkererwten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de halve knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en zet alvast 250 ml kippenbouillon klaar.

Maak ook de bloemkool schoon en snijd deze in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de middelgrote pan met water, breng aan de kook.

Kook hierin de rijst, aan de hand van de instructies op de verpakking. 

Indiase curry van bloemkool en kikkererwten
Indiase curry van bloemkool en kikkererwten

De Indiase curry van bloemkool en kikkererwten koken – 15 minuten

Plaats de grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes knolselderij toe. Bak deze 4 tot 5 minuten mee, voeg dan 250 ml bouillon toe.

Voeg de stukken bloemkool toe zodra de kippenbouillon bijna helemaal verdampt is. Rasp er citroen zest (stukje schil) overheen en pers het sap uit een halve citroen, en voeg dit ook toe aan de pan. 

Roer er zoveel gele curry pasta doorheen, naar smaak. Wij gebruikten ongeveer 2.5 eetlepel. Meng er als laatste ook de kikkererwten doorheen.

Laat alles goed heet worden, en serveer de Indiase curry met witte rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
351.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.2 g
5.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.87 g
5.81 g
Eiwitten
13.66 g
Vezels
13.29 g
Natrium
485.6 mg
Mineralen
Ijzer
4.44 mg
Calcium
141.63 mg
Magnesium
80.56 mg
Kalium
80.56 mg
Fosfor
254.88 mg
Koper
0.43 mg
Zink
2.77 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
186.52 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.85 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
180.73 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
6.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indiase curry van bloemkool en kikkererwten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.