Hele makkelijke pittige en romige Indiase curry van bloemkool en kikkererwten. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de halve knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en zet alvast 250 ml kippenbouillon klaar.
Maak ook de bloemkool schoon en snijd deze in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de middelgrote pan met water, breng aan de kook.
Kook hierin de rijst, aan de hand van de instructies op de verpakking.
Plaats de grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes knolselderij toe. Bak deze 4 tot 5 minuten mee, voeg dan 250 ml bouillon toe.
Voeg de stukken bloemkool toe zodra de kippenbouillon bijna helemaal verdampt is. Rasp er citroen zest (stukje schil) overheen en pers het sap uit een halve citroen, en voeg dit ook toe aan de pan.
Roer er zoveel gele curry pasta doorheen, naar smaak. Wij gebruikten ongeveer 2.5 eetlepel. Meng er als laatste ook de kikkererwten doorheen.
Laat alles goed heet worden, en serveer de Indiase curry met witte rijst. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.