Hele makkelijke pittige en romige Indiase curry van bloemkool en kikkererwten. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-curry-van-bloemkool-en-kikkererwten
Maak de halve knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en zet alvast 250 ml kippenbouillon klaar.
Maak ook de bloemkool schoon en snijd deze in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de middelgrote pan met water, breng aan de kook.
Kook hierin de rijst, aan de hand van de instructies op de verpakking.
Plaats de grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes knolselderij toe. Bak deze 4 tot 5 minuten mee, voeg dan 250 ml bouillon toe.
Voeg de stukken bloemkool toe zodra de kippenbouillon bijna helemaal verdampt is. Rasp er citroen zest (stukje schil) overheen en pers het sap uit een halve citroen, en voeg dit ook toe aan de pan.
Roer er zoveel gele curry pasta doorheen, naar smaak. Wij gebruikten ongeveer 2.5 eetlepel. Meng er als laatste ook de kikkererwten doorheen.
Laat alles goed heet worden, en serveer de Indiase curry met witte rijst. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.