Een hele kip met jalapeño pepers zit vol met smaak en heeft een uur nodig in de oven, maar dat is het meer dan waard! Koop hiervoor een goede sappige kip.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een kleine sauspan. Pel de knoflooktenen en snijd zo fijn mogelijk.
Verwijder de zaadjes van de jalapeño pepers en snijd ook de pepers zo fijn mogelijk. Meng de knoflook en pepers met de boter en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik je handen om de kip volledig in te smeren met het boter mengsel, vergeet ook de binnenkant niet. Was de aardappels onder stromend koud water en snijd in parten.
Pel de rode ui en snijd deze ook in parten. Verdeel de aardappel en uien parten over de ovenschaal en plaats de kip er bovenop.
Bak de kip gaar in ongeveer een uur. Voor een boterzachte en perfecte kip, kun je het beste een kerntemperatuur van 71 graden Celsius aanhouden.
Om dit precies te meten, zodat de kip niet droog en te gaar zal worden, kun je een oventhermometer gebruiken. Let op dat je de thermometer in het dikste deel van de kip gebruikt.
Bedruip de hele kip gedurende het bakken een aantal keren met het botermengsel. Gebruik een scherp en flexibel mes om de kip te snijden. Serveer met extra groenten, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.