Hele kip met jalapeño pepers
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hele kip met jalapeño pepers

Een hele kip met jalapeño pepers zit vol met smaak en heeft een uur nodig in de oven, maar dat is het meer dan waard! Koop hiervoor een goede sappige kip.

1 uur 10 minuten
4 personen
Hele kip met jalapeño pepers ingrediënten
Recept hele kip met jalapeño pepers

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een kleine sauspan. Pel de knoflooktenen en snijd zo fijn mogelijk.

Verwijder de zaadjes van de jalapeño pepers en snijd ook de pepers zo fijn mogelijk. Meng de knoflook en pepers met de boter en breng op smaak met peper en zout.

Gebruik je handen om de kip volledig in te smeren met het boter mengsel, vergeet ook de binnenkant niet. Was de aardappels onder stromend koud water en snijd in parten.

Pel de rode ui en snijd deze ook in parten. Verdeel de aardappel en uien parten over de ovenschaal en plaats de kip er bovenop.

Hele kip met jalapeño pepers
Hele kip met jalapeño pepers

Roosteren van de hele kip met jalapeño pepers – 1 uur

Bak de kip gaar in ongeveer een uur. Voor een boterzachte en perfecte kip, kun je het beste een kerntemperatuur van 71 graden Celsius aanhouden.

Om dit precies te meten, zodat de kip niet droog en te gaar zal worden, kun je een oventhermometer gebruiken. Let op dat je de thermometer in het dikste deel van de kip gebruikt.

Bedruip de hele kip gedurende het bakken een aantal keren met het botermengsel. Gebruik een scherp en flexibel mes om de kip te snijden. Serveer met extra groenten, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
867.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.54 g
2.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
50.67 g
21.06 g
Eiwitten
62.99 g
Vezels
6.46 g
Natrium
559.56 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
74.3 mg
Magnesium
106.71 mg
Kalium
106.71 mg
Fosfor
607.61 mg
Koper
0.71 mg
Zink
5.14 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
39.04 µg
Vitamines
Vitamine C
26 mg
Vitamine D
4.5 mg
Vitamine A
52.05 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
1.78 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
52.86 µg
Vitamine E
1.01 mg
Vitamine K
8.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hele kip met jalapeño pepers"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.