Hazelnoten cake met peer
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hazelnoten cake met peer

Een overheerlijke hazelnoten cake met peer, perfect herfstige taart om binnen van te genieten met een kop koffie of thee, terwijl het buiten waait.

50 minuten
12 personen
Recept hazelnoten cake met peer
Hazelnoten cake met peer ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. 

Snijd 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout toe. 

Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is. Gebruik een spatel om de bloem en gemalen hazelnoten in het beslag te vouwen. 

Giet het beslag vervolgens in de ingevette bakvorm. 

Hazelnoten cake met peer
Hazelnoten cake met peer

Hazelnoten cake met peer afmaken – 40 minuten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Verdeel de plakjes over het cake beslag, laat ze elkaar een beetje overlappen. 

Verdeel 2 eetlepels suiker over de peren en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt. 

Rooster een handvol hazelnoten of gemengde noten in een droge bakpan, hak deze grof en verdeel over de cake. De cake is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Hazelnoten cake met peer"
Eef zegt op 20-09-2017
Hallo veronique, ik had een vraagje; waarneer heb ik de 200 gram gemalen hazelnoten nodig? ik zie ze nergens in het recept terug.
Ohmydish zegt op 20-09-2017
Hoi Eef, de gemalen hazelnoten worden gebruikt als zijnde bloem. Ik heb het even duidelijker omschreven :)
Eef zegt op 21-09-2017
ik dacht al zoiets; dankjewel! ik heb nu al zin om van t weekend deze te gaan bakken met de peren uit eigen tuin!
Ohmydish zegt op 21-09-2017
Heerlijk, deze peren kwamen ook uit eigen tuin! Veel bakplezier, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.