Hasselback aardappelen
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hasselback aardappelen

De Hasselback zoals die in Stockholm (Zweden) gegeten wordt. Je kunt er ook kaas en/of spek aan toevoegen. Recept voor 4 personen.

1 uur
4 personen
Recept hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 09-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
55 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. 

Gebruik een koksmes om de aardappelen over de lengte bijna helemaal in te snijden. Een handige truc om te voorkomen dat je helemaal door de aardappel heen snijdt is om een aardappel op een lepel te leggen. Door het opstaande randje van de lepel is het niet mogelijk om helemaal door de aardappel heen te snijden. 

Herhaal deze stap voor de resterende aardappels. Leg de aardappelen op de bakplaat met bakpapier erop en bedek met de gesmolten boter met behulp van een siliconen kwast. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout. 

Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

De Hasselback aardappelen bakken – 55 minuten

Bak de Hasselback aardappelen in 30 minuten tijd gaar. Bedek dan opnieuw met de gesmolten boter en bak nogmaals 20 minuten lang. De exacte tijd is afhankelijk van het type aardappel. 

Controleer of de Hasselback aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork er makkelijk in gaat, dan zijn de aardappelen gaar.

Serveer de Hasselback aardappelen direct, garneer eventueel met bieslook of peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
1 reactie op "Hasselback aardappelen"
Marc geeraert zegt op 01-05-2020
top

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.