Deze gnocchi met tomatensaus zijn heerlijk zacht en worden geserveerd met een simpele tomatensaus. Klaar in een uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar.
Pel in de tussentijd de sjalotjes en teentjes knoflook en zet aan de kant. Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort iets wat plakkerig aan te voelen.
Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder:
Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbel-patroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
Fruit de uien en sjalotjes in een bakpan. Voeg de blokjes tomaten uit blik toe en breng na een aantal minuten aan de kook. Pureer de tomatensaus en breng op smaak met peper, zout en eventueel chili- of cayennepeper.
Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven.
Meng de gnocchi samen met de simpele tomatensaus en voeg extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!
Waar komt gnocchi vandaan?
Ook al is het gemaakt van aardappels, is gnocchi toch een Italiaanse pastasoort. Wel heel anders dan de standaard spaghetti of macaroni. De aardappel in de gnocchi zorgt ervoor dat het een zachte en lichte textuur krijgt.
Wat betekent gnocchi?
Vanuit het Italiaans komt het woord gnocchi van gnocco, wat klont betekent. Dan klinkt gnocchi toch veel lekkerder!
Wat is gnocchi nou eigenlijk?
Het is een balletje waarvan de basis gemaakt is van aardappel, bloem en ei. Deze balletjes worden met behulp van een vork gevormd in de typische gnocchi stijl.
Vervolgens worden ze gekookt en soms daarna gebakken in olie, waarna er verschillende soorten smaken aan toegevoegd worden.
Waar koop je gnocchi?
Behalve dat je gnocchi heel makkelijk zelf kunt maken met behulp van dit recept, kun je deze ook kant-en-klaar kopen in de meeste grote supermarkten. Meestal zijn deze in het vers schap te vinden, soms ook ingevroren of gevacumeerd.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.