Deze gnocchi met tomatensaus zijn heerlijk zacht en worden geserveerd met een simpele tomatensaus. Klaar in een uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-tomatensaus
Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort iets wat plakkerig aan te voelen.
Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder:
Gnocchi met tomatensaus deeg
Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbel-patroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
Gnocchi met tomatensaus
Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. Meng de gnocchi samen met de simpele tomatensaus en voeg extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.