Ohmydish.nl


Gnocchi met tomatensaus

Deze gnocchi met tomatensaus zijn heerlijk zacht en worden geserveerd met een simpele tomatensaus. Klaar in een uur tijd.

Gnocchi met tomatensaus
55 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gnocchi met tomatensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra om mee te garneren
  • 150 gram bloem
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: een snufje chili- of cayennepeper
Gnocchi met tomatensaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakpan
  • Grote pan
  • Vork
  • Fijne zeef
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-tomatensaus


Voorbereiding -- 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. Pel in de tussentijd de sjalotjes en teentjes knoflook en zet aan de kant. Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort iets wat plakkerig aan te voelen.

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder:

Gnocchi met tomatensaus deeg Gnocchi met tomatensaus deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbel-patroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.

Gnocchi met tomatensaus Gnocchi met tomatensaus

De gnocchi met tomatensaus afmaken -- 10 minuten

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Fruit de uien en sjalotjes in een bakpan. Voeg de blokjes tomaten uit blik toe en breng na een aantal minuten aan de kook. Pureer de tomatensaus en breng op smaak met peper, zout en eventueel chili- of cayennepeper.

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. Meng de gnocchi samen met de simpele tomatensaus en voeg extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Bananenloempia

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.