Met deze heerlijk geurende gewokte kokos-gember karbonades kan het avondeten niet mis gaan! Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was en snijd de courgette in plakjes. Schil de rode ui en knoflook, snijd deze in kleine stukjes.
Maak gebruik van de bolle kant van een eetlepel om het vel van de verse gember af te schrapen.
Snijd de verse gember vervolgens in fijne stukjes of plakjes. Snijd de broccoli in roosjes.
Verwijder de pitten uit de verse dadels, als deze er nog inzitten. Snijd ook het rode pepertje in fijne plakjes.
Snijd het overtollige vet van de karbonades af (optioneel) en snijd deze vervolgens in blokjes, reepjes of plakjes.
Bereid in de tussentijd de noedels, kijk voor de juiste bereidingswijze op de verpakking van de noedels.
Verhit een tweetal eetlepels zonnebloemolie in de wok. Stel het vuur (of de hittebron) in op de hoogte stand.
Bak de knoflook, het rode pepertje en de rode ui kort aan, voeg dan de karbonade toe.
Bak aan totdat de karbonades aan beide kanten goed doorbakken zijn en een lichtbruine kleur hebben.
Voeg nu de courgette, broccoli en de verse gember toe. Bak een aantal minuten mee. Voeg de inhoud van het blik kokosmelk toe aan de wok samen met de kruiden.
Laat het geheel een aantal minuten doorpruttelen, zet eventueel het vuur wat lager. Proef, en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gewokte kokos-gember karbonades met de noedels. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.