Ohmydish.nl


Gewokte kokos-gember karbonades

Met deze heerlijk geurende gewokte kokos-gember karbonades kan het avondeten niet mis gaan! Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur tijd.

Gewokte kokos-gember karbonades
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gewokte kokos-gember karbonades

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 karbonades
  • 2 cm verse gember
  • Handvol verse dadels
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • snuf komijnzaad
  • 1 blik kokosmelk
  • Snuf kaneel
  • Snuf kurkuma
  • Rood pepertje
  • Noedels naar keuze
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
Gewokte kokos-gember karbonades ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok
  • Eetlepel

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-kokos-gember-karbonades


Voorbereiding -- 10 minuten

Was en snijd de courgette in plakjes. Schil de rode ui en knoflook, snijd deze in kleine stukjes. Maak gebruik van de bolle kant van een eetlepel om het vel van de verse gember af te schrapen. Snijd de verse gember vervolgens in fijne stukjes of plakjes. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de pitten uit de verse dadels, als deze er nog inzitten. Snijd ook het rode pepertje in fijne plakjes. Snijd het overtollige vet van de karbonades af (optioneel) en snijd deze vervolgens in blokjes, reepjes of plakjes.

Bereid in de tussentijd de noedels, kijk voor de juiste bereidingswijze op de verpakking van de noedels.

Gewokte kokos-gember karbonades Gewokte kokos-gember karbonades

De gewokte kokos-gember karbonades afmaken -- 15 minuten

Verhit een tweetal eetlepels zonnebloemolie in de wok. Stel het vuur (of de hittebron) in op de hoogte stand. Bak de knoflook, het rode pepertje en de rode ui kort aan, voeg dan de karbonade toe. Bak aan totdat de karbonades aan beide kanten goed doorbakken zijn en een lichtbruine kleur hebben.

Voeg nu de courgette, broccoli en de verse gember toe. Bak een aantal minuten mee. Voeg de inhoud van het blik kokosmelk toe aan de wok samen met de kruiden.

Laat het geheel een aantal minuten doorpruttelen, zet eventueel het vuur wat lager. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gewokte kokos-gember karbonades met de noedels. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.