Deze gevulde aubergine met orzo en romige burrata zit bomvol smaak. De aubergine wordt geroosterd met rozemarijn en knoflook, geserveerd met een simpele tomaten orzo.
Bij deze gevulde aubergine met orzo hoef je verder niets meer te serveren, het is een complete maaltijd op zichzelf. Hierdoor serveer je 1 hele aubergine per persoon, dit lijkt misschien veel maar voor een hoofdgerecht valt dit reuze mee.
De aubergine wordt geroosterd in de oven waardoor het vruchtvlees super zacht en smaakvol zal zijn. Geserveerd met de lekkerste tomaten orzo en afgemaakt met romige burrata, een perfect vegetarisch hoofdgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-08-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel 1 knoflookteen en snijd deze in vieren. Halveer 2 takjes rozemarijn en leg een stukje knoflook samen met 1 half takje per halve aubergine op een bakplaat.
Was de aubergine, verwijder het bovenste gedeelte en maak met een scherp mes inkepingen in het vruchtvlees.
Besprenkel alle kanten van de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg deze met de snijkant naar beneden op de rozemarijn en knoflook.
Rooster de aubergine tot deze volledig gaar is, dat zal ongeveer een half uur duren.
Maak ondertussen de tomaten orzo en laat de burrata alvast op kamertemperatuur komen.
Pel de ui en 2 knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen.
Voeg de orzo toe en bak deze nog kort mee.
Voeg 1 blik tomaten toe samen met 500 ml water, 2 blokjes groentebouillon en 1 takje rozemarijn en breng aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de bouillon kookt en roer regelmatig met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen.
Laat de orzo zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is en is ingedikt. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
Verwijder de takjes rozemarijn en knoflook van de bakplaat en plaats de geroosterde aubergine op borden.
Verwijder het takje rozemarijn uit de orzo en verdeel de orzo over de aubergine.
Verdeel de bol burrata in 4 delen en verdeel deze over de halve aubergine. Garneer eventueel met rozemarijn en serveer direct, eet smakelijk!
Wat is orzo?
Orzo lijkt op risotto (een rijst soort) maar ook pasta. Dit komt doordat orzo een pasta soort is, het heeft een lekkere bite en een beetje een nootachtige smaak als je deze roostert in een pan.
Je bereid deze pastasoort op een vergelijkbare manier als risotto, door deze eerst te bakken en daarna vocht toe te voegen.
Het grote verschil zit het hem in dat je bij orzo niet geleidelijk aan vocht hoeft toe te voegen, je kunt alles in 1 keer toevoegen. Het is een iets zoetere soort pasta.
Is orzo glutenvrij?
Nee, orzo is niet glutenvrij. Orzo wordt namelijk gemaakt van durum, een tarwesoort.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.