Geroosterde rode bieten
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde rode bieten

Zoiets simpels, dat zo ontzettend lekker kan zijn! Geroosterde rode bieten uit de oven of van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht of in de salade.

1 uur 10 minuten
6 personen
Recept geroosterde rode bieten
Geroosterde rode bieten ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik voor dit recept zoveel mogelijk rode bieten als gewenst. Verwijder de bladeren van de bieten en gebruik een schone spons of borstel om de bieten schoon te schrobben.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Geroosterde rode bieten ingepakt
Geroosterde rode bieten ingepakt

De geroosterde rode bieten afmaken – 1 uur

Plaats de schoongemaakte bieten op een stuk aluminiumfolie, zorg dat de maten ongeveer hetzelfde zijn. Als je kleinere bieten hebt, hebben deze minder tijd nodig dan grote bieten.

Je kunt ze eventueel ook roosteren in de kooltjes van de barbecue.

Sluit de aluminiumfolie goed zodat er geen stoom kan ontsnappen. Maak pakketjes met niet teveel bieten tegelijk, want je moet ervoor zorgen dat de folie nog volledig dicht kan.

Plaats de pakketjes op een rooster en plaats deze in de oven.

Geroosterde rode bieten
Geroosterde rode bieten

De tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten, controleer of ze zacht genoeg zijn na ongeveer 45 minuten. Pas op met het openen van de pakketjes, de stoom is erg heet.

Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.

Deze geroosterde rode bieten zijn heerlijk in een salade, bijvoorbeeld heel simpel met azijn, peper, zout en een fijngesneden ui. Je kunt ze ook inmaken in het zuur om ze langer te bewaren. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Geroosterde rode bieten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.