Luchtige gerookte eendenborst-salade met walnoten die je binnen een kwartier op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen, heerlijk met een glaasje appelcider.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 01-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla en droog deze met behulp van een sladroger of schone theedoek. Was de 2 stronkjes witlof en snijd deze in kleine reepjes. Schil de appels met behulp van een dunschiller en snijd in dunne plakjes. Om te voorkomen dat de appelplakken gaan verkleuren kun je deze met wat citroensap besprenkelen.
Meng een scheutje appelcider, een scheutje walnoot olie, 2 eetlepels crème fraîche door elkaar met behulp van een kom en garde. Kraak een handvol walnoten met de notenkraker en verkruimel de walnoten grof. Snijd de verse bieslook redelijk grof. Meng de dressing door de krulsla heen.
Verdeel de krulsla met dressing over een bord, voeg dan de witlof, appel, walnoten, gerookte eendenborstfilet en croutons toe. Garneer met de redelijk grof gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.