Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten

(3)

Perfect recept voor tijdens de feestdagen, deze gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten zijn voor 2 personen.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 9 - 10 rijpe tomaten
  • 200 gram witte rijst
  • 100 ml olijfolie
  • Boter
  • Rode besjes
  • 2 tartaartjes
  • 1 lenteui
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 120 gram pecannoten
  • 120 gram amandelen
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 50 gram suiker
Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Ovenschaal
  • Pan
  • 2 x middelgrote bakpan

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-pecannoten-rijst-met-ovengebakken-tomaten


Voorbereiding – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was de tomaten onder koud stromend water.  Voeg de gewassen tomaten toe in de ovenschaal.

Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pel de teentjes knoflook en snijd doormidden, voeg toe aan de ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Meng 100 ml olijfolie samen met het sap van een sinaasappel, zeste van een sinaasappel, sap van een citroen en de zeste van een citroen.

Voeg dan een eetlepel komijnpoeder, een eetlepel korianderpoeder en 100 gram rode besjes. Snijd het lenteuitje in kleine stukjes. 

Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten
Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten

De gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan. Bak de twee tartaartjes in 3 - 4 minuten aan beide kanten bruin en breng de tartaartjes op smaak met peper en zout.

Smelt suiker in een andere middelgrote bakpan totdat de suiker een bruine kleur heeft gekregen. Voeg de pecannootjes en amandelen toe, bedek met de karamel.

Laat afkoelen op een bakplaat. Leg de ovengebakken tomaten op een bord met de tartaartjes en de rijst. Giet de dressing er overheen.

Breek de gekarameliseerde pecannoten en amandelen en verdeel deze over het bord. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.