Ohmydish.nl


Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • (Koolhydraatarm) paneermeel
  • Verse basilicum
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • Halve rode peper
Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Theelepeltje
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Bord
  • Vleestang

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehaktballetjes-met-mozzarella-in-tomatensaus-uit-de-oven


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de ui, rode peper en teentjes knoflook in fijne stukjes met behulp van een snijplank en koksmes. Voeg 3 theelepels paprikapoeder en 2 theelepels komijnpoeder toe aan de grote kom.

Voeg een aantal eetlepels paneermeel, het ei en 500 gram rundergehakt toe en kneed alles goed samen. Breng op smaak met peper en zout.

Is het gehaktmengsel nog wat aan de natte kant? Voeg dan extra paneermeel toe en kneed opnieuw. Vorm in je handen gehaktballetjes van ongeveer 2.5 cm breed, leg deze op het bord. 

Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven
Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

De gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven afmaken -- 30 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Bak de gehaktballetjes kort bruin aan. Haal de gehaktballetjes met behulp van een vleestang uit de pan terug op het bord.

Zet het vuur lager en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit de ui, rode peper en knoflook een aantal minuten aan.

Verhit in de tussentijd de oven tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en een aantal verse basilicum bladeren toe.

Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat de saus in ongeveer 5 minuten indikken. Zet het vuur uit en plaats de gehaktballetjes terug in de pan.

Snijd de mozzarella bol in evenredige stukken en verdeel deze tussen de gehaktballetjes door. Plaats de pan met de gehaktballetjes en tomatensaus in de voorverwarmde oven (let er wel op dat deze in de oven past).

Bak 20 - 25 minuten lang, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. Controleer tussentijds. Maak het gerecht af door er een aantal basilicum bladeren te verdelen over de bovenkant.

Serveer eventueel met stukjes stokbrood. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Watermeloen cocktail

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.