Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven
šŸ˜Ā 19Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

45 minuten
4 personen
Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven ingrediƫnten
Recept gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Ingrediƫnten

4 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding ā€“ 15 minuten

Snijd de ui, rode peper en teentjes knoflook in fijne stukjes met behulp van een snijplank en koksmes. Voeg 3 theelepels paprikapoeder en 2 theelepels komijnpoeder toe aan de grote kom.

Voeg een aantal eetlepels paneermeel, het ei en 500 gram rundergehakt toe en kneed alles goed samen. Breng op smaak met peper en zout.

Is het gehaktmengsel nog wat aan de natte kant? Voeg dan extra paneermeel toe en kneed opnieuw. Vorm in je handen gehaktballetjes van ongeveer 2.5 cm breed, leg deze op het bord. 

Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven
Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

De gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven afmaken ā€“ 30 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Bak de gehaktballetjes kort bruin aan. Haal de gehaktballetjes met behulp van een vleestang uit de pan terug op het bord.

Zet het vuur lager en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit de ui, rode peper en knoflook een aantal minuten aan.

Verhit in de tussentijd de oven tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en een aantal verse basilicum bladeren toe.

Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat de saus in ongeveer 5 minuten indikken. Zet het vuur uit en plaats de gehaktballetjes terug in de pan.

Snijd de mozzarella bol in evenredige stukken en verdeel deze tussen de gehaktballetjes door. Plaats de pan met de gehaktballetjes en tomatensaus in de voorverwarmde oven (let er wel op dat deze in de oven past).

Bak 20 - 25 minuten lang, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. Controleer tussentijds. Maak het gerecht af door er een aantal basilicum bladeren te verdelen over de bovenkant.

Serveer eventueel met stukjes stokbrood. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
šŸ˜
19
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
435.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.01 g
6.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.62 g
12.91 g
Eiwitten
34.97 g
Vezels
3.22 g
Natrium
842.37 mg
Mineralen
Ijzer
2.33 mg
Calcium
180.76 mg
Magnesium
55.98 mg
Kalium
55.98 mg
Fosfor
388.24 mg
Koper
0.29 mg
Zink
7.75 mg
Jodium
5.82 Āµg
Selenium
4.93 Āµg
Vitamines
Vitamine C
51.52 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
510.14 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.81 Āµg
Foliumzuur
37.39 Āµg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
10.8 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven"
Annelien Vermeersch zegt op 04-01-2018
Wat gebeurt er met het ei?
Ohmydish zegt op 04-01-2018
Hallo Annelien, het ei hoor je door het gehakt mengsel te doen om de gehaktballen mee te maken.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.