Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Snijd de ui, rode peper en teentjes knoflook in fijne stukjes met behulp van een snijplank en koksmes. Voeg 3 theelepels paprikapoeder en 2 theelepels komijnpoeder toe aan de grote kom.
Voeg een aantal eetlepels paneermeel, het ei en 500 gram rundergehakt toe en kneed alles goed samen. Breng op smaak met peper en zout.
Is het gehaktmengsel nog wat aan de natte kant? Voeg dan extra paneermeel toe en kneed opnieuw. Vorm in je handen gehaktballetjes van ongeveer 2.5 cm breed, leg deze op het bord.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Bak de gehaktballetjes kort bruin aan. Haal de gehaktballetjes met behulp van een vleestang uit de pan terug op het bord.
Zet het vuur lager en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit de ui, rode peper en knoflook een aantal minuten aan.
Verhit in de tussentijd de oven tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en een aantal verse basilicum bladeren toe.
Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat de saus in ongeveer 5 minuten indikken. Zet het vuur uit en plaats de gehaktballetjes terug in de pan.
Snijd de mozzarella bol in evenredige stukken en verdeel deze tussen de gehaktballetjes door. Plaats de pan met de gehaktballetjes en tomatensaus in de voorverwarmde oven (let er wel op dat deze in de oven past).
Bak 20 - 25 minuten lang, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. Controleer tussentijds. Maak het gerecht af door er een aantal basilicum bladeren te verdelen over de bovenkant.
Serveer eventueel met stukjes stokbrood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.