Combineer bloedsinaasappel met rijst en gegrilde kalkoenfilet voor een vullende en smaakvolle maaltijd. Klaar in 35 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-kalkoenfilet-met-bloedsinaasappel-dressing
Verhit de grote bakpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes. Dit duurt maar een minuut of 2 - 3. Haal de pijnboompitjes uit de pan zodra deze mooi donkerbruin geworden zijn.
Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Giet de rijst af zodra deze klaar is en laat deze in de pan nog een aantal minuten stomen (met de deksel erop).
Meng vers geperst bloedsinaasappelsap samen met honing, peper en zout. Giet langzaamaan de olijfolie over het sap terwijl je deze met een garde roert. Op deze manier combineer je de olijfolie goed met het sap en zul je een mooie dressing overhouden. Voeg de olijfolie niet te snel toe, anders zul je merken dat deze niet goed gemengd wordt!
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
Snijd in de tussentijd de kalkoenfilets doormidden, zodat er 4 stukken overblijven. Verhit de grillpan op hoog vuur. Borstel de kalkoenfilets in met olijfolie, peper & zout. Gril de kalkoenfilets 3 tot 4 minuten lang aan beide kanten, draai deze dan een kwart om een mooi grillpatroon te maken.
Verdeel de rijst en bonen over 4 borden, plaats hier de gegrilde kalkoenfilet bovenop. Maak het gerecht af door er wat bloedsinaasappel mengsel overheen te gieten. Garneer met taugé en geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.