Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Combineer bloedsinaasappel met rijst en gegrilde kalkoenfilet voor een vullende en smaakvolle maaltijd. Klaar in 35 minuten.

35 minuten
4 personen
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing ingrediënten

Recept gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Vul de middelgrote pan met water en wat zout, en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze doormidden. Voeg de sperziebonen toe in de pan zodra het water kookt.

Kook de sperziebonen 3 tot 4 minuten, haal ze dan uit het water en kook de rijst in hetzelfde water totdat deze gaar is. Zie de verpakking van de rijst om te zien hoe lang dit duurt.

Verhit de grote bakpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes. Dit duurt maar een minuut of 2 - 3. Haal de pijnboompitjes uit de pan zodra deze mooi donkerbruin geworden zijn.

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Giet de rijst af zodra deze klaar is en laat deze in de pan nog een aantal minuten stomen (met de deksel erop). 

Meng vers geperst bloedsinaasappelsap samen met honing, peper en zout. Giet langzaamaan de olijfolie over het sap terwijl je deze met een garde roert. Op deze manier combineer je de olijfolie goed met het sap en zul je een mooie dressing overhouden.

Voeg de olijfolie niet te snel toe, anders zul je merken dat deze niet goed gemengd wordt! 

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Afmaken van de gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing – 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de gesneden knoflook en prei. Voeg dan de gehalveerde sperziebonen toe, en na een aantal minuten de gekookte witte rijst.

Laat het op middel-laag vuur warm worden. Snijd in de tussentijd de kalkoenfilets doormidden, zodat er 4 stukken overblijven. Verhit de grillpan op hoog vuur.

Borstel de kalkoenfilets in met olijfolie, peper & zout. Gril de kalkoenfilets 3 tot 4 minuten lang aan beide kanten, draai deze dan een kwart om een mooi grillpatroon te maken.

Verdeel de rijst en bonen over 4 borden, plaats hier de gegrilde kalkoenfilet bovenop. Maak het gerecht af door er wat bloedsinaasappel mengsel overheen te gieten.

Garneer met taugé en geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
593.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.32 g
25.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.73 g
5.73 g
Eiwitten
22.57 g
Vezels
6.55 g
Natrium
383.33 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Eenheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 kalkoenfilets 79.5 0.45g - 1.05g 0.22g 16.95g - 37.5mg 0.75mg 3.75mg 22.5mg 285mg 187.5mg - 0.68mg - - 1.5mg - 0.01mg 0.05mg 0.08mg 0.6mg 1.05µg - - - -
0.25 flinke hand sperziebonen 4.8 0.72g 0.5g - - 0.5g 0.68g 0.2mg 0.14mg 12mg 4.8mg 40mg 8mg 0.02mg 0.04mg - - 0.8mg - 0.01mg 0.01mg 0.02mg 0.01mg - 7µg - - -
37.5 gram witte rijst 36 7.5g - 0.15g 0.04g 0.94g 0.3g 1.13mg 0.11mg 2.25mg 3.75mg 22.5mg 15mg 0.02mg 0.19mg - - - - - 0.01mg 0.01mg 0.04mg - 7.5µg - - -
0.25 prei 9.38 1.25g 0.94g 0.09g - 0.56g 0.78g 1.56mg 0.31mg 18.75mg 3.13mg 78.13mg 9.38mg 0.01mg 0.09mg - - 7.81mg - 0.03mg 0.04mg 0.01mg 0.08mg - 18.75µg - - -
0.75 teen knoflook 3.15 0.63g 0.02g - - 0.14g 0.04g 0.09mg 0.03mg 3.82mg 0.45mg 13.5mg 2.93mg 0.01mg 0.02mg 0.03µg - 0.32mg - - - - 0.01mg - 0.09µg - - -
0.25 handvol pijnboompitten pinda, noten, sesamzaad 31.75 0.68g 0.01g 2.63g 0.38g 1.35g 0.18g 0.25mg 0.25mg 1.25mg 11.5mg 30mg 25mg 0.06mg 0.3mg - - - - - 0.03mg 0.01mg 0.01mg - 2.85µg - - -
0.25 handvol taugé 4.69 0.28g - 0.16g 0.05g 0.44g 0.22g 0.63mg 0.05mg 3.13mg 3.13mg 4.38mg 13.13mg - 0.04mg - - 0.88mg - - 0.02mg 0.02mg 0.01mg - 3.75µg - - -
0.5 eetlepel honing 38.5 9.44g 9.39g - - 0.05g - 0.88mg 0.16mg 0.63mg 0.25mg 6.25mg 2.5mg 0.01mg 0.08mg - - 0.4mg - - - - 0.01mg - - - - -
1.25 bloedsinaasappels 76.38 19.18g 14.63g 0.16g 0.02g 1.46g 3.9g 1.63mg 0.16mg 65mg 16.25mg 325mg 35.75mg 0.07mg 0.11mg - 0.81µg 86.45mg - 17.88mg 0.15mg 0.07mg 0.1mg - 48.75µg 0.29mg - -
37.5 ml olijfolie 304.64 0.07g - 34.43g 5g - - 0.35mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zout en peper 4.39 1.13g 0.01g 0.06g 0.02g 0.18g 0.44g 339.13mg 0.09mg 4mg 1.33mg 11.09mg 1.51mg 0.01mg 0.01mg 0.52µg 0.02µg 1.34mg - - - - 0.01mg - 0.18µg 0.08mg 2.86µg -
  593.17 41.32g 25.49g 38.73g 5.73g 22.57g 6.55g 383.33mg 2.06mg 114.57mg 67.08mg 815.84mg 300.69mg 0.21mg 1.56mg 0.55µg 0.83µg 99.49mg - 17.92mg 0.31mg 0.22mg 0.86mg 1.05µg 88.87µg 0.37mg 2.86µg -
0 reacties op "Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.