Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Combineer bloedsinaasappel met rijst en gegrilde kalkoenfilet voor een vullende en smaakvolle maaltijd. Klaar in 35 minuten.

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kalkoenfilets
  • Flinke hand sperziebonen
  • 150 gram witte rijst
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • Handvol pijnboompitten
  • Handvol taugé
  • 2 eetlepels honing
  • 5 bloedsinaasappels
  • 150 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Grote bakpan
  • Grillpan
  • Garde
  • Citruspers

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-kalkoenfilet-met-bloedsinaasappel-dressing


Voorbereiding -- 25 minuten

Vul de middelgrote pan met water en wat zout, en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze doormidden. Voeg de sperziebonen toe in de pan zodra het water kookt. kook de sperziebonen 3 tot 4 minuten, haal ze dan uit het water en kook de rijst in hetzelfde water totdat deze gaar is. Zie de verpakking van de rijst om te zien hoe lang dit duurt.

Verhit de grote bakpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes. Dit duurt maar een minuut of 2 - 3. Haal de pijnboompitjes uit de pan zodra deze mooi donkerbruin geworden zijn.

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Giet de rijst af zodra deze klaar is en laat deze in de pan nog een aantal minuten stomen (met de deksel erop).

Meng vers geperst bloedsinaasappelsap samen met honing, peper en zout. Giet langzaamaan de olijfolie over het sap terwijl je deze met een garde roert. Op deze manier combineer je de olijfolie goed met het sap en zul je een mooie dressing overhouden. Voeg de olijfolie niet te snel toe, anders zul je merken dat deze niet goed gemengd wordt!

Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Afmaken van de gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing -- 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de gesneden knoflook en prei. Voeg dan de gehalveerde sperziebonen toe, en na een aantal minuten de gekookte witte rijst. Laat het op middel-laag vuur warm worden.

Snijd in de tussentijd de kalkoenfilets doormidden, zodat er 4 stukken overblijven. Verhit de grillpan op hoog vuur. Borstel de kalkoenfilets in met olijfolie, peper & zout. Gril de kalkoenfilets 3 tot 4 minuten lang aan beide kanten, draai deze dan een kwart om een mooi grillpatroon te maken.

Verdeel de rijst en bonen over 4 borden, plaats hier de gegrilde kalkoenfilet bovenop. Maak het gerecht af door er wat bloedsinaasappel mengsel overheen te gieten. Garneer met taugé en geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Lychee-ijs
Volgend recept →
Chocoladetaart met frambozen

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!