Vegan recept voor gebakken zoete aardappel nachos, een simpel maar heerlijk gerecht. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Schil de 3 zoete aardappels met behulp van een aardappelschilmesje. Snijd de zoete aardappels in partjes met het koksmes en de snijplank. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.
Druip olijfolie over de zoete aardappelpartjes en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop. Meng 2 eetlepels maïsmeel, 1 theelepel chilipoeder en zout samen in een kleine kom.
Verdeel dit mengsel over de zoete aardappelpartjes en bak deze 35 minuten lang in de oven. Schud de aardappelen een aantal keren om tijdens het bakken.
Snijd een halve rode ui, jalapeño peper en een rode paprika in stukjes. Laat de blikjes maïs en rode kidneybonen uitlekken.
Bereid de rest van dit gerecht ongeveer 15 minuten voordat de zoete aardappelpartjes gaar zijn. Verhit olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en rode ui toe, breng op smaak met wat zout. Bak in 2 minuten tijd glazig. Voeg er dan de rode paprika, maïs en rode kidneybonen aan toe. Bak dit 5 - 7 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel gedroogde oregano en een eetlepel komijnpoeder toe. Proef, en breng op smaak met extra chilipoeder en/of zout. Haal de zoete aardappelpartjes uit de oven en besprenkel deze met (grof) zeezout.
Verdeel over de borden en plaats de groentes er bovenop. Voeg eventueel crème fraîche toe, een salsa, guacamole of hummus naar keuze. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.