Geweldig vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Flespompoen gevuld met linzen en feta zit boordevol smaken die perfect in balans zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gebruik een scherp mes om de flespompoen in de lengte door midden te snijden.
Verwijder de zaadlijsten met een lepel en besprenkel de flespompoen aan alle kanten met olijfolie, peper en zout. Plaats de flespompoen met de snijkant naar boven op de ovenplaat.
Bak de pompoen gaar in ongeveer 40 minuten. Maak ondertussen de vulling. Was de linzen met koud water en kook ze vervolgens in water met zout, of gebruik groentebouillon om de linzen meer smaak te geven.
Kook de linzen volgens de verpakking, aangezien dit voor elke soort anders is. De linzen die wij gebruikten waren in 15 minuten gaar. Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen zo fijn mogelijk.
Verwijder de steeltjes van de gedroogde vijgen en snijd de vijgen en abrikozen in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en kern en snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes.
Verhit olijfolie in een kleine bakpan en fruit de knoflook en sjalot ongeveer een minuut aan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten stukjes, gedroogde vijgen en abrikozen toe.
Giet de linzen af zodra deze gaar zijn en voeg ze bij het mengsel. Verkruimel de feta in de vulling, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Als de flespompoen maar een klein deel heeft dat je kunt vullen, is het aan te raden een lepel te gebruiken om de opening wat groter te maken zodat er meer plek is voor de vulling.
Verdeel de vulling over de flespompoen en maak het af door de geraspte Parmezaanse kaas erover te verdelen. Bak de flespompoen nogmaals in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
Als je oven een grill stand heeft kun je deze gebruiken om een extra bruine korst te creëren. Garneer met gesneden peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.