Farfalle met ham, champignons en spinazie
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Farfalle met ham, champignons en spinazie

Heerlijk romige farfalle met ham, champignons en spinazie. Super snel te maken, klaar in iets meer dan een half uur. Recept voor 4 personen.

35 minuten
4 personen
Farfalle met ham, champignons en spinazie ingrediënten

Recept farfalle met ham, champignons en spinazie

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de champignons en sjalotjes in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Vul de grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook.

Kook de pasta al-dente (beetgaar) en giet de pasta af met behulp van een vergiet. Doe de pasta daarna terug in de grote pan.

Schenk wat olijfolie over de farfalle pasta heen, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. De olijfolie zal voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. 

Farfalle met ham, champignons en spinazie
Farfalle met ham, champignons en spinazie

De farfalle met ham, champignons en spinazie afmaken – 20 minuten

Schenk wat olijfolie in een grote bakpan met anti-aanbaklaag. Verhit op middel-hoog vuur. Bak de gesneden champignons 5 minuten lang, of tot deze goudbruin geworden zijn.

Voeg dan de hamblokjes toe samen met de sjalot en knoflook. Roer door elkaar en bak een aantal minuten mee. Voeg 80 ml witte wijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het meeste van de vloeistof verdampt is.

Zet het vuur lager en voeg 80 ml roomkaas, spinazie en een scheutje room naar smaak toe. Kook alles nog 4 tot 5 minuten lang, of tot de saus een beetje dikker geworden is.

Giet de saus met ham, champignons en spinaziesaus over de gekookte farfalle pasta heen. Was een klein bosje (platte) peterselie en garneer het gerecht met een aantal blaadjes.

Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
490.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.63 g
4.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.99 g
6.43 g
Eiwitten
24 g
Vezels
6.56 g
Natrium
819.14 mg
Mineralen
Ijzer
4.4 mg
Calcium
112.97 mg
Magnesium
85.58 mg
Kalium
85.58 mg
Fosfor
368.26 mg
Koper
0.66 mg
Zink
2.78 mg
Jodium
2.79 µg
Selenium
6.12 µg
Vitamines
Vitamine C
26.14 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
2.64 mg
Vitamine B1
0.49 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.43 µg
Foliumzuur
54.7 µg
Vitamine E
0.67 mg
Vitamine K
123.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Farfalle met ham, champignons en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.