Heerlijk romige farfalle met ham, champignons en spinazie. Super snel te maken, klaar in iets meer dan een half uur. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 23-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de champignons en sjalotjes in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Vul de grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook.
Kook de pasta al-dente (beetgaar) en giet de pasta af met behulp van een vergiet. Doe de pasta daarna terug in de grote pan.
Schenk wat olijfolie over de farfalle pasta heen, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. De olijfolie zal voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Schenk wat olijfolie in een grote bakpan met anti-aanbaklaag. Verhit op middel-hoog vuur. Bak de gesneden champignons 5 minuten lang, of tot deze goudbruin geworden zijn.
Voeg dan de hamblokjes toe samen met de sjalot en knoflook. Roer door elkaar en bak een aantal minuten mee. Voeg 80 ml witte wijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het meeste van de vloeistof verdampt is.
Zet het vuur lager en voeg 80 ml roomkaas, spinazie en een scheutje room naar smaak toe. Kook alles nog 4 tot 5 minuten lang, of tot de saus een beetje dikker geworden is.
Giet de saus met ham, champignons en spinaziesaus over de gekookte farfalle pasta heen. Was een klein bosje (platte) peterselie en garneer het gerecht met een aantal blaadjes.
Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.