Farfalle met ham, champignons en spinazie

(13)

Heerlijk romige farfalle met ham, champignons en spinazie. Super snel te maken, klaar in iets meer dan een half uur. Recept voor 4 personen.

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Farfalle met ham, champignons en spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram farfalle pasta
  • 100 gram verse spinazie
  • 300 gram witte champignons
  • 150 gram hamblokjes
  • 4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 80 ml droge witte wijn
  • 80 ml naturel roomkaas
  • Olijfolie
  • Scheutje room
  • Verse peterselie ter garnering
  • Zout en peper
Farfalle met ham, champignons en spinazie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Grote bakpan met anti-aanbaklaag
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/farfalle-met-ham-champignons-en-spinazie


Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de champignons en sjalotjes in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Vul de grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook.

Kook de pasta al-dente (beetgaar) en giet de pasta af met behulp van een vergiet. Doe de pasta daarna terug in de grote pan.

Schenk wat olijfolie over de farfalle pasta heen, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. De olijfolie zal voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. 

Farfalle met ham, champignons en spinazie
Farfalle met ham, champignons en spinazie

De farfalle met ham, champignons en spinazie afmaken – 20 minuten

Schenk wat olijfolie in een grote bakpan met anti-aanbaklaag. Verhit op middel-hoog vuur. Bak de gesneden champignons 5 minuten lang, of tot deze goudbruin geworden zijn.

Voeg dan de hamblokjes toe samen met de sjalot en knoflook. Roer door elkaar en bak een aantal minuten mee. Voeg 80 ml witte wijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het meeste van de vloeistof verdampt is.

Zet het vuur lager en voeg 80 ml roomkaas, spinazie en een scheutje room naar smaak toe. Kook alles nog 4 tot 5 minuten lang, of tot de saus een beetje dikker geworden is.

Giet de saus met ham, champignons en spinaziesaus over de gekookte farfalle pasta heen. Was een klein bosje (platte) peterselie en garneer het gerecht met een aantal blaadjes.

Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

13 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.