Chocolade lagen taart
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chocolade lagen taart

Overheerlijke chocolade lagen taart, hij is zacht, romig en super 'gezond'. Grapje! Het is gewoon een simpele en geweldige chocolade laagjes taart!

1 uur
12 personen
Recept chocolade lagen taart
Chocolade lagen taart ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Vet de springvormen in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Zeef bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed. 

Als je chocoladerepen gebruikt is het makkelijker om deze eerst in kleinere stukjes te hakken zodat ze beter oplossen. Verwarm 100 ml melk in een klein sauspannetje en zodra dit warm genoeg is, kun je de chocolade erin oplossen. Meng goed met een garde tot alle chocolade is opgelost, draai het vuur uit en voeg vervolgens 400 ml koude melk toe. 

Voeg 2 eieren, suiker, zonnebloemolie, vanille extract en het melk en chocolade mengsel toe aan de bloem en blijf mengen tot een glad beslag is ontstaan. Verdeel het beslag evenredig over de 2 springvormen en bak de cakes in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven. 

Je kunt makkelijk met een houten prikker controleren of de cakes gaar zijn. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de cakes gaar. Haal de cakes uit de oven en zet ze op een afkoelrek, haal de cakes pas na minimaal 15 minuten uit de vormen en laat de cakes daarna volledig afkoelen. 

Chocolade lagen taart
Chocolade lagen taart

Chocolade lagen taart afmaken – 15 minuten

Smelt ondertussen 250 gram boter en laat deze daarna ongeveer 10 minuten afkoelen. 

Zeef de cacao poeder en poedersuiker erbij. Meng het goed met een garde en voeg 100 ml melk toe. Laat het volledig afkoelen alvorens je de cake gaat besmeren, zo kun je zien of de consistentie niet te dik is om evenredig kunnen verdelen. Misschien moet je dan nog een beetje extra melk toevoegen. 

Verdeel een laag van de frosting over 1 van de cakes en plaats de 2e cake bovenop. Verdeel de rest van de frosting over de gehele taart en vergeet de zijkanten niet. Garneer de taart met witte chocolade krullen als je wilt en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Chocolade lagen taart"
Eva zegt op 10-06-2017
Waar komt de suiker in voor?0
Ohmydish zegt op 10-06-2017
Hallo Eva, bedankt voor je oplettendheid. Ik zie het al, er is iets mis gegaan met vertalen vanuit ons Engelstalige recept. De suiker wordt toegevoegd tegelijk met de zonnebloemolie, eieren, melk etc. Het zal meteen worden aangepast! Onze excuses.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.