Maak een heerlijk vullende champignonrisotto in maar 30 minuten tijd. Recept voor 4 personen. Heerlijk met een glas droge witte wijn en extra kaas!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon, je kunt hiervoor een champignonborstel of keukenpapier gebruiken. Was de champignons niet onder de kraan!
Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en snijd de uiteinden van de shimeji champignons af. Rasp de Parmezaanse kaas en zet deze aan de kant.
Breng de champignon bouillon aan de kook. Pel en snijd de sjalot en knoflook zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg de risotto toe en bak deze 5 minuten lang op middelhoog vuur mee. Blus de rijst af met de witte wijn.
Zodra de wijn geheel opgenomen is door de risotto, kun je de champignon bouillon schepje voor schepje toevoegen. Herhaal deze stap totdat de risotto gaar is, dit duurt meestal 15 minuten op middel-hoog vuur.
Gebruik een siliconen spatel om te roeren. Verhit in de tussentijd olijfolie in een andere grote bakpan en bak hierin de champignons 3 tot 4 minuten op hoog vuur aan.
Haal de champignons uit de pan en voeg deze toe aan de pan met de risotto. Roer goed. Voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe om een romige risotto te maken.
Breng op smaak met peper en zout, en voeg eventueel meer geraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer de champignonrisotto met een droge witte wijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.