Broodje carpaccio

(6)

Een broodje carpaccio is een luxe broodje die je misschien wel vaker in een lunchroom besteld, maar wist je dat je deze ook makkelijk thuis kunt maken. Extra lekker met een romige saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Een broodje carpaccio is een favoriete lunch bij velen wanneer ze buiten de deur gaan lunchen. Maar dit overheerlijke broodje kun je ook makkelijk thuis maken.

Mijn versie van een broodje carpaccio is restaurantwaardig en gemaakt met gegrilde courgette, zongedroogde tomaatjes en een romige en makkelijke saus.

Je kunt voor de carpaccio voorgesneden rundvlees bij de supermarkt of slager kopen, maar je kunt ook ossenhaas of runderlende kopen en dit zelf flinterdun snijden. Om dit zelf te snijden kun je het vlees het beste eerst invriezen, op deze manier kun je het makkelijker en netter snijder.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Broodje carpaccio

Ingrediënten


  • 1 stokbrood
  • 120 gram carpaccio
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • halve courgette
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • kleine handvol rucola
  • kleine handvol Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • truffelolie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: snijmachine of mandoline
  • grill pan
  • keukentang
  • kleine kom
  • lepel
  • kleine bakpan
  • broodmes
  • optioneel: rasp

Broodje carpaccio Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-carpaccio


Het broodje carpaccio maken – 20 minuten

Verhit een grillpan op hoog vuur. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in dunne plakken. 

Besmeer de courgette plakken met olijfolie en grill deze aan beide kanten in de hete pan tot het grill patroon zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een kleine bakpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten kort in de droge pan.

Snijd 4 zongedroogde tomaten in kleine stukje en rasp de Parmezaanse kaas.

Broodje carpaccio
Broodje carpaccio

Breng de crème fraîche op smaak met peper, zout en een beetje olie van de zongedroogde tomaten.

Was de rucola indien nodig, verwijder overtollig water en besprenkel de rucola met een beetje truffelolie, peper en zout.

Snijd het stokbrood door de helft en snijd beide helften open. Mocht het stokbrood heel lang zijn, kun je ook 3 broodjes ervan maken. Besmeer met de smaakvolle crème fraîche en verdeel er carpaccio en gegrilde courgette over.

Breng de carpaccio op smaak met peper en zout en maak het broodje af met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en rucola. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Broodje carpaccio: Veel gestelde vragen

Welke saus voor een broodje carpaccio?

Voor een broodje carpaccio wordt vaak truffelmayonaise gebruikt. Varieer eens met een crème fraîche op smaak gebracht met bijvoorbeeld zongedroogde tomaten of pesto.

Hoe lang kun je een broodje carpaccio bewaren?

Je kunt een broodje carpaccio het beste direct serveren, de saus zal anders in het brood trekken waardoor dit zacht zal worden. Daarnaast zal de rucola slap worden en het broodje zal veel smaak en textuur verliezen.

0 reacties op Broodje carpaccio

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.