Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

(6)

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-02-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Ingrediënten


  • 600 gram borlottibonen
  • 100 gram pancetta
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 ml rode wijn
  • 400 gram tomatenblokjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • vergiet

Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/borlottibonen-kievitsbonen-in-tomatensaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Snijd de plakjes pancetta in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus
Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

De borlottibonen in tomatensaus afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is voeg je de pancetta toe en bak tot deze krokant begint te worden.

Bak de fijngesneden bleekselderij nog kort mee en schenk 100 ml rode wijn erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.

Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur tot het tot de helft is ingedikt.

Spoel ondertussen de borlotti bonen uit blik af met water en voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.

Roer de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood of pasta, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-02-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus: Veel gestelde vragen

Wat zijn borlottibonen?

Borlottibonen zien er rauw prachtig uit, wit-roze met een donkerrode tekening. Deze verdwijnt tijdens het koken volledig, hierdoor houd je een roodbruine boon over. 

Borlottibonen zijn een beetje nootachtig met een zoete ondertoon. Borlottibonen behoren tot de ‘gewone boon’ en worden ook wel kievitsbonen of pinto bonen genoemd. 

Waar kan ik borlottibonen kopen?

Borlottibonen zijn zowel gedroogd als uit blik te koop bij de meeste supermarkten.

Kan ik borlottibonen vervangen?

Je kunt borlottibonen in principe vervangen door elke andere bonensoort. De smaak van het gerecht zal hierdoor wel iets veranderen.

0 reacties op Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.