Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.

40 minuten
4 personen
Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus ingrediënten
Recept borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Snijd de plakjes pancetta in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus
Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

De borlottibonen in tomatensaus afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is voeg je de pancetta toe en bak tot deze krokant begint te worden.

Bak de fijngesneden bleekselderij nog kort mee en schenk 100 ml rode wijn erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.

Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur tot het tot de helft is ingedikt.

Spoel ondertussen de borlotti bonen uit blik af met water en voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.

Roer de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood of pasta, eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn borlottibonen?

Borlottibonen zien er rauw prachtig uit, wit-roze met een donkerrode tekening. Deze verdwijnt tijdens het koken volledig, hierdoor houd je een roodbruine boon over. 

Borlottibonen zijn een beetje nootachtig met een zoete ondertoon. Borlottibonen behoren tot de ‘gewone boon’ en worden ook wel kievitsbonen of pinto bonen genoemd. 

Waar kan ik borlottibonen kopen?

Borlottibonen zijn zowel gedroogd als uit blik te koop bij de meeste supermarkten.

Kan ik borlottibonen vervangen?

Je kunt borlottibonen in principe vervangen door elke andere bonensoort. De smaak van het gerecht zal hierdoor wel iets veranderen.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
563.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
74.13 g
5.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.65 g
3.36 g
Eiwitten
35.82 g
Vezels
2.85 g
Natrium
1085.11 mg
Mineralen
Ijzer
1.44 mg
Calcium
48.77 mg
Magnesium
26.03 mg
Kalium
26.03 mg
Fosfor
106.96 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.93 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
4.57 µg
Vitamines
Vitamine C
27.16 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
510.1 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.28 µg
Foliumzuur
23.39 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
10.79 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.