Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/borlottibonen-kievitsbonen-in-tomatensaus
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Snijd de plakjes pancetta in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is voeg je de pancetta toe en bak tot deze krokant begint te worden.
Bak de fijngesneden bleekselderij nog kort mee en schenk 100 ml rode wijn erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.
Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur tot het tot de helft is ingedikt.
Spoel ondertussen de borlotti bonen uit blik af met water en voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.
Roer de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood of pasta, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat zijn borlottibonen?
Borlottibonen zien er rauw prachtig uit, wit-roze met een donkerrode tekening. Deze verdwijnt tijdens het koken volledig, hierdoor houd je een roodbruine boon over.
Borlottibonen zijn een beetje nootachtig met een zoete ondertoon. Borlottibonen behoren tot de ‘gewone boon’ en worden ook wel kievitsbonen genoemd.
Waar kan ik borlottibonen kopen?
Borlottibonen zijn zowel gedroogd als uit blik te koop bij de meeste supermarkten.
Kan ik borlottibonen vervangen?
Je kunt borlottibonen in principe vervangen door elke andere bonensoort. De smaak van het gerecht zal hierdoor wel iets veranderen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.