Een lekker broodje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een boerenomelet is zó klaar, lekker met wortel, erwtjes en paprika. Recept voor 2 broodjes.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boerenomelet
Snijd een vierde van een rode paprika in zo klein mogelijke blokjes. Open het potje doperwtjes en laat dit uitlekken. Snijd een halve kleine ui in blokjes. Snijd dan de kruiden fijn.
Tik 2 eieren open in een kommetje, voeg de kruiden toe samen met een theelepel grove mosterd, water en een theelepel knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar met behulp van een vork.
Verhit de grote bakpan op middel-hoog vuur, voeg een klontje boter toe. Wacht totdat de boter gesmolten is, verdeel dan de paprika- en uiblokjes over de pan heen. Bak een minuut mee, voeg dan een klein handje doperwtjes en geraspte wortel toe.
Giet het eimengsel na een aantal minuten over de groenten heen en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de omelet sneller gaar wordt. Laat het ei rustig stollen, keer de omelet dan een keer om.
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boerenomelet dan in tweeën, verdeel over 2 broodjes. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.