Boerenomelet
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Boerenomelet vegetarisch

Een lekker broodje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een boerenomelet is zó klaar, lekker met wortel, erwtjes en paprika. Recept voor 2 broodjes.

15 minuten
2 personen
Boerenomelet ingrediënten
Recept boerenomelet

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 20-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd een vierde van een rode paprika in zo klein mogelijke blokjes. Open het potje doperwtjes en laat dit uitlekken. Snijd een halve kleine ui in blokjes. Snijd dan de kruiden fijn.

Tik 2 eieren open in een kommetje, voeg de kruiden toe samen met een theelepel grove mosterd, water en een theelepel knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar met behulp van een vork. 

Boerenomelet
Boerenomelet

De boerenomelet bakken – 10 minuten

Verhit de grote bakpan op middel-hoog vuur, voeg een klontje boter toe. Wacht totdat de boter gesmolten is, verdeel dan de paprika- en uiblokjes over de pan heen. Bak een minuut mee, voeg dan een klein handje doperwtjes en geraspte wortel toe.

Giet het eimengsel na een aantal minuten over de groenten heen en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de omelet sneller gaar wordt. Laat het ei rustig stollen, keer de omelet dan een keer om.

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boerenomelet dan in tweeën, verdeel over 2 broodjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
314.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.94 g
4.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.64 g
5.89 g
Eiwitten
13.68 g
Vezels
4.65 g
Natrium
1056.25 mg
Mineralen
Ijzer
2.99 mg
Calcium
105.12 mg
Magnesium
45.43 mg
Kalium
45.43 mg
Fosfor
198.95 mg
Koper
0.14 mg
Zink
1.58 mg
Jodium
22.03 µg
Selenium
18.77 µg
Vitamines
Vitamine C
39.7 mg
Vitamine D
1.15 mg
Vitamine A
9.07 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
97.65 µg
Vitamine E
2.62 mg
Vitamine K
67.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Boerenomelet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.