Appel en manchego crostini
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel en manchego crostini vegetarisch

Met weinig ingrediënten maak je deze heerlijke appel en manchego crostini hapjes. Lekker om als tapas op een feestje uit te delen.

15 minuten
4 personen
Appel en manchego crostini ingrediënten

Recept appel en manchego crostini

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Bak de ciabatta af in de oven aan de hand van de instructies op de verpakking. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk, snijd het brood na het bakken in vierkantjes.

Snijd de appels in partjes, bepaal zelf hoe dik de appelpartjes worden. Snijd de manchego in dunne vierkante plakjes. 

Appel en manchego crostini
Appel en manchego crostini

De appel en manchego crostini afmaken – 5 minuten

Verhit een grillpan zo heet mogelijk, kwast de broodjes in met olijfolie. Grill de broodjes 2 minuten lang aan beide kanten, of totdat er een duidelijk grillpatroon zichtbaar is. Gebruik een vleestang om moeiteloos de broodjes om te draaien.

Haal de broodjes dan uit de grillpan. Grill de appelpartjes op dezelfde manier als het brood, grill de partjes aan beide kanten totdat er een duidelijk grillpatroon te zien is.

Zet dan het vuur uit. Zet de appel en manchego crostini in elkaar door 2 appelpartjes op een broodje te plaatsen. Voeg 2 stukjes manchego toe en prik een houten spiesje door het midden van het broodje heen.

Herhaal deze stap totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Garneer met de fijngesneden bieslook en eventueel een aantal druppels balsamico crème. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is manchego?

Manchego is een kaas met een licht pikante en zoute smaak. Het is een kaassoort die uit de “La Mancha” regio in Spanje komt en wordt gemaakt van schapenmelk van de Manchego schapen.

Waar kun je balsamico crème kopen?

De meeste grote supermarkten hebben balsamico crème te koop, kijk in het gedeelte bij de olijfolie en salade dressings.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
281.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.25 g
12.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.6 g
8.55 g
Eiwitten
11.91 g
Vezels
2.62 g
Natrium
386.65 mg
Mineralen
Ijzer
1.07 mg
Calcium
284.9 mg
Magnesium
18.65 mg
Kalium
18.65 mg
Fosfor
238.13 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
11.91 µg
Vitamines
Vitamine C
8.99 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
244.5 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
28 µg
Vitamine E
0.37 mg
Vitamine K
1.79 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Appel en manchego crostini"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.