Walnoten worden zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt, een veelzijdige noot met een hoog energiegehalte.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 20-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-07-2022
Walnoten groeien in hun schil aan de walnootboom. Zodra de noot rijp is valt deze uit de schil op de grond en kunnen de rijpe noten geraapt worden.
Walnoten zijn rijk aan vezels, voedingsstoffen, antioxidanten, eiwitten en vetzuren. Ze helpen mee aan een verzadigd gevoel.
Walnoten helpen mee aan het verlagen van het cholesterolgehalte, verminderen van de hart- en vaatziekten en diabetes.
Het seizoen voor verse walnoten is van september tot november.
Gedroogde (gepelde) walnoten zijn echter het hele jaar door verkrijgbaar.
Verse walnoten moeten eerst gedroogd worden, zo krijgen ze meer smaak en kun je ze langer bewaren.
Gedroogde walnoten zijn enkele maanden tot een jaar te bewaren op een droge plek.
Gepelde walnoten zijn minder lang houdbaar, omdat ze snel ranzig worden.
Aan de buitenkant kun je eigenlijk niet zien of een walnoot nog goed is. Dit zie je pas als je deze open kraakt.
Er bestaan tientallen rassen walnoten. Deze verschillen voornamelijk in formaat, sommige walnoten zijn groter dan andere soorten.
Ook de kleur kan verscjillen, zo bestaan er bijvoorbeeld ook roodachtige walnoten.
Hoeveel walnoten per dag?
Eet bij voorkeur niet meer dan een handvol walnoten per dag.
Zijn walnoten gezond?
Walnoten zijn gezond omdat ze o.a. veel onverzadigde vetten, vitamine B1 en E bevatten.
Hoe kun je walnoten het beste drogen?
Walnoten dien je na het oogsten eerst te drogen. Plaats de walnoten bij voorkeur op een krant in een goed geventileerde droge ruimte.
Let erop dat ze verspreid zijn en niet op elkaar liggen. Laat ze zo ongeveer 2 tot 3 weken drogen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.