De sinaasappel staat erom bekend vol met vitamine C te zitten en is een echte alleskunner. Heerlijk in zoete én hartige gerechten.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 18-01-2023.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-01-2023
De diep oranje sinaasappel heeft een licht ruwe schil. Behalve de bekende oranje sinaasappel zijn er ook bloedsinaasappels waarvan het vruchtvlees een prachtige rode kleur heeft.
Het hoge vitamine C gehalte helpt o.a. vermoeidheid te bestrijden.
Het is een caloriearme vrucht met veel vezels die de spijsvertering helpen en het cholesterolgehalte helpen reguleren.
Sinaasappels zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar het hoogseizoen is van december tot april.
Sinaasappels kun je prima tot een week op kamertemperatuur bewaren. In de koelkast is de sinaasappel zelfs tot wel 2 weken houdbaar.
Sinaasappels zijn er in verschillende soorten, kies dus de juiste soort voor het gewenste gebruik. Sommige bevatten namelijk meer sap, zijn zoeter, etc.
Een rijpe sinaasappel is te herkennen aan hun stevigheid, niet aan de kleur van de schil.
Alle sinaasappelrassen kunnen worden onderverdeeld in 2 soorten:
De zoete sinaasappels zijn o.a. de sinaasappel, bloedsinaasappel en navel sinaasappel. Daarin zijn er ook weer veel verschillende rassen. Deze worden gebruikt voor zowel het sap als de schil.
De bittere sinaasappels zijn voorbeeld sevilla en bergamot. Deze worden vooral gebruikt voor hun schil bij het maken van marmelade en/of thee.
Hoeveel vitamine C zit er in een sinaasappel?
In 100 gram sinaasappel(sap) zit ongeveer 50 mg vitamine C.
Hoeveel weegt een sinaasappel?
Een gemiddelde sinaasappel weegt ongeveer 170 gram.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.