Er zijn meer dan 1000 verschillenden soorten mango's, een sappig en zoete vrucht die bij velen geliefd is. Hoe bewaar je mango het beste en wat zijn de gezondheidsvoordelen?
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 20-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-06-2024
Mango is het lekkerste als deze volledig rijp is, heerlijk om zo te eten of heerlijk in de lekkerste toetjes of zelfs in hartige gerechten.
Een mango is rijk aan vezels, vitamine C en bètacaroteen. Daarnaast bevat mango ook vitamine B9, vitamine B6 en mangaan.
Mango is het hele jaar verkrijgbaar, maar de oogst periode loopt meestal van juni tot december.
Een mango wordt vezelig als deze te rijp is en te lang bewaard wordt. Bewaar een mango bij voorkeur op een koele plek, maar niet in de koelkast. Zo kun je een rijpe mango enkele dagen bewaren.
Als je een harde mango hebt en je wilt het rijpingsproces versnellen kun je de mango op kamertemperatuur bewaren.
Je kunt mango prima invriezen. Snijd de mango dan eerst in stukjes en vries deze in een zakje of bakje in.
De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid van een mango. Voel dus aan de mango, als deze soepel maar licht in te drukken is zal de mango rijp zijn.
Er bestaan meer dan 1000 verschillenden soorten mango's.
De meest bekende mango soorten:
Hoe snijd je een mango?
Het makkelijkste is om een mango eerst te schillen met een dunschiler. Vervolgens kun je plakken snijden tot aan de pit. Herhaal dit voor alle kanten tot je enkel de pit overhoudt.
Je kunt eventueel ook de mango in grote stukken snijden langs de pit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes tot aan de schil. Buig de schil om en snijd de blokjes van de schil eraf.
Wanneer is een mango rijp?
Een mango is rijp wanneer deze zacht is. Je kunt dit voorzichtig voelen door er heel lichtje in te drukken met je vinger.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.