Mango
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over mango

Er zijn meer dan 1000 verschillenden soorten mango's, een sappig en zoete vrucht die bij velen geliefd is. Hoe bewaar je mango het beste en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op Onbekend.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Inhoudsopgave

Mango is het lekkerste als deze volledig rijp is, heerlijk om zo te eten of heerlijk in de lekkerste toetjes of zelfs in hartige gerechten.

De gezondheidsvoordelen van mango

Een mango is rijk aan vezels, vitamine C en bètacaroteen. Daarnaast bevat mango ook vitamine B9, vitamine B6 en mangaan.

Wanneer is mango verkrijgbaar?

Mango is het hele jaar verkrijgbaar, maar de oogst periode loopt meestal van juni tot december.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X
X
X
X

Hoe kun je mango het beste bewaren?

Een mango wordt vezelig als deze te rijp is en te lang bewaard wordt. Bewaar een mango bij voorkeur op een koele plek, maar niet in de koelkast. Zo kun je een rijpe mango enkele dagen bewaren.

Als je een harde mango hebt en je wilt het rijpingsproces versnellen kun je de mango op kamertemperatuur bewaren.

Kun je mango invriezen?

Je kunt mango prima invriezen. Snijd de mango dan eerst in stukjes en vries deze in een zakje of bakje in.

Hoe kies je de juiste mango?

De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid van een mango. Voel dus aan de mango, als deze soepel maar licht in te drukken is zal de mango rijp zijn.

Soorten mango

Er bestaan meer dan 1000 verschillenden soorten mango's.

De meest bekende mango soorten:

  • Kent: grote en ronde vorm met een vrij dikke schil. Sappig en zoet van smaak.
  • Keitt: langwerpige grote vorm met een dunne schil. Sappig en verfrissend van smaak.
  • Palmer: langwerpige vorm met een rode schil. Milde volle smaak met weinig vezels.
  • Osteen: Ovale vorm met een dikke schil. Lichtzoet van smaak.

Voedingswaarde
Per mango (280 gram)
Energiewaarde
185 kcal
Vet
0,6 gram
Voedingsvezels
4,5 gram
Eiwitten
1,7 gram plantaardig
Koolhydraten
40 gram
Natrium/zout
0,01 gram zout
Suikers
38,9 gram suikers

Tips!

Hoe snijd je een mango?

Het makkelijkste is om een mango eerst te schillen met een dunschiler. Vervolgens kun je plakken snijden tot aan de pit. Herhaal dit voor alle kanten tot je enkel de pit overhoudt.

Je kunt eventueel ook de mango in grote stukken snijden langs de pit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes tot aan de schil. Buig de schil om en snijd de blokjes van de schil eraf.

Wanneer is een mango rijp?

Een mango is rijp wanneer deze zacht is. Je kunt dit voorzichtig voelen door er heel lichtje in te drukken met je vinger.

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mango"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere recepten met mango

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.