Citroengras heeft een frisse citroenachtige smaak die je gerechten een heerlijke smaak zal geven. Citroengras is ook wel bekend als sereh.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 20-07-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-07-2022
Citroengras is een tropische plant die als smaakmaker gebruikt wordt in veel gerechten. Citroengras wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken.
Citroengras heeft een zeer positief effect op de spijsvertering. Citroengras heeft ook een positief effectief bij vermoeidheid, koorts, verkoudheid of griep. Dit komt o.a. door de ontstekingsremmende eigenschappen van citroengras.
Etherische olie van citroengras wordt vaak gebruikt tegen spier- gewrichts- en reumatische pijn.
Citroengras is het hele jaar door verkrijgbaar. Behalve vers citroengras is het ook verkrijgbaar in de diepvries, citroengras puree in een potje en in poedervorm.
In de groentelade van de koelkast is vers citroengras een week houdbaar. Je kunt de stengels ook gemakkelijk invriezen.
De kleur van een verse citroengras stengel behoort helder lichtgroen te zijn, zonder beschadigingen. De uiteindes mogen niet uitgedroogd zijn.
Er bestaan ongeveer 50 soorten citroengras. Sommige soorten zijn iets geuriger dan andere soorten.
Zo wordt de essentiële olie uit de Ceylon citroengras gehaald.
Waar koop je citroengras?
Vers citroengras is te koop bij de toko en de grotere supermarkt.
Hoe gebruik je citroengras?
Citroengras stengels worden meestal gebruikt om mee te koken of stoven. Als je de stengels eerst zal kneuzen of er een knoop in legt zal de citroengras zijn smaak en geur nog meer afgeven.
Als de stengel citroengras vers is, kun je deze eventueel pureren tot deze glad is. Als de stengel al iets ouder is, zal deze minder lekker zijn om te eten omdat er dan draden in de citroengras puree blijven zitten.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.