Keuken: belgisch

20 Recepten

Recepten uit de Belgische keuken


Spruitjessoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Lekkere hartige spruitjessoep met gebakken spekjes en créme fraîche. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.


Witlof met ham en kaassaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Dit witlof met ham en kaassaus gerecht is lekker op elke dag van de week. Heerlijke gekookte witlof met de lekkerste kaassaus uit de oven.


Romige aspergesoep

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze romige aspergesoep is licht en zeer smaakvol. Gemaakt zonder pakjes, klaar in ongeveer een uurtje tijd. Een super romige soep met een volle asperge smaak.


Garnalenkroketjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.


Zachte chocolademousse

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Heb je ooit al eens zo'n super zachte en luchtige chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gentse waterzooi ? Deze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip.

Ingrediënten


  • 1 hele kip
  • 3 wortelen
  • halve prei
  • 3 bleekselderij stengels
  • 6 middelgrote aardappelen
  • 2 liter zelfgemaakte kippenbouillon
  • klont boter
  • 300 ml room
  • 3 eidooiers
  • flinke handvol verse peterselie

Bereiding

(15)
1
Snijd de kipfilets en kippenbouten van de hele kip en gebruik het karkas om zelf kippenbouillon te maken. Gebruik hiervoor in het recept om zelf kippenbouillon te maken 3 liter water zodat je uiteindelijk zo'n 2 liter voor deze soep over houdt. 
2
Laat de bouillon ten minste een uur zachtjes koken, of langer voor een intensere smaak. Je kunt eventueel ook kant-en-klare bouillon gebruiken, maar dan zal de soep minder smaakvol worden.
3
Leg de kipfilets en kippenbouten terug in de koelkast terwijl je ondertussen de groenten gaat snijden voor in de (waterzooi) soep. 
4
Schil ondertussen de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd in plakken. Was de prei en snijd deze in niet al te dikke ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes, niet al te groot.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.