Een reeks blogs waarin ik je meeneem naar een kijkje in ons leven in Zuidwest Frankrijk. Een maandoverzicht met een letterlijk en figuurlijk kijkje in onze keuken: welke gerechten er gemaakt en gegeten zijn, wat we zoal hebben gedaan, waar we zijn geweest en klusprojecten in ons (niet meer zo onbewoonbaar!) huis op het Franse platteland. Maar ook ons dagelijkse leven zoals onze tuin, werk, onze hond en meer.
Een collega van mijn man Marco stond een nacht met haar bus in onze tuin, ze was namelijk onderweg naar Portugal. Er was tijd voor een borrel met o.a. zelfgemaakte grissini, olijventapenade en vijgen uit de tuin. Na een wandeling rond het meer in ons dorp, maakte ik tortilla wraps met o.a. bonenspread en kip.



Een aantal dagen later kwam mijn broer een week op bezoek. Dit was ontzettend gezellig, we zijn o.a. naar 2 wijnproeverijen geweest (Château de Crouseilles en Château Viella), de barbecue ging aan en vooral veel herinneringen opgehaald.
Mijn vader nam ons mee uiteten, maar bij aankomst bij het restaurant waar we hadden gereserveerd bleek dit onverhoopt gesloten te zijn. Alle omliggende restaurants zaten vol, maar gelukkig vonden we toch nog een restaurant welke plek had. Dit was erg matig, daarom nam hij ons een andere dag ook nog een keer mee uit lunchen bij La Pergola en dat was wel ontzettend lekker!



We aten de laatste zelfgemaakte loempia's uit de vriezer, dus binnenkort moet ik weer aan de slag om een nieuwe lading te maken. Ook maakte ik voor het eerst zelf uien bhaji's, ofwel Indiase uienbeignets. Dit viel zo in de smaak dat ik ze gelijk nog een paar keer heb gemaakt deze maand.

Het vijgenseizoen is in onze tuin inmiddels weer voorbij, maar ik heb een nieuwe favoriet: vijgen uit de oven. Dit maakte ik al meerdere keren en ik kreeg al meerdere foto's doorgestuurd van anderen die ook fan zijn geworden. Ik probeerde op 2 verschillende manieren een vijgencake te maken, de smaak was er beide keren wel maar hij zakte naar mijn idee teveel in dus het recept komt helaas niet online. Bij het volgende vijgenseizoen ga ik het absoluut opnieuw proberen te perfectioneren.

Afgezien van het bezoek van mijn broer hebben we deze maand een hele rustige maand gehad. We hebben voornamelijk veel aan de websites gewerkt, enkele technische verbeteringen, veel nieuwe recepten gemaakt en oude recepten verbetert.
Het volgende maandoverzicht zal weer meer gevuld zijn want we gaan over 2 weken op vakantie naar Spanje. Onze laatste vakantie was in 2022 dus we gaan volop genieten!

-Bisous, Véronique
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!