Kijkje in de keuken: juli 2024
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 2Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: juli 2024

Een maand gevuld met heel veel leuke dingen, maar helaas ook met verdriet. Ik was jarig, we kregen bezoek uit Nederland en maakte een prachtige rit op fatbikes.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-08-2024.

Bijgewerkt op: 08-09-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk


De oogst in de moestuin begon deze maand eindelijk goed op gang te komen, waaronder de bonen en tomaten. De rucola begon door te schieten, dus daar maakte ik o.a. rucola pesto en rucola soep van. Ik vind het leuk om af en toe een snack zelf te maken, zo maakte ik deze keer satékroketten.

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 1
Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 2

We gingen lunchen met vrienden bij Bar D'Artagnan, voor een simpele maar heerlijke maaltijd een aanrader. Vrienden die vanuit Frankrijk verhuisd zijn naar Canada waren weer even in Frankrijk, dus er volgde een gezellige avond om flink bij te kletsen. 

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 3

De vloer van de badkamer is helemaal klaar, door de tegelkeuze behoorlijk veel werk maar we zijn erg tevreden met het resultaat. De wandtegels liggen klaar, maar dat gaat ook een flinke klus worden dus dat stellen we even uit.

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 4

Tommy was in de namiddag van het ene op het andere moment opeens niet meer zijn vrolijke zelf en hij at niet meer. We zouden de avond en nacht afwachten en anders in de ochtend naar de dierenarts. In de ochtend ging het opeens snel en heeft ons kleine vriendje volledig onverwacht afscheid van ons genomen. 

We missen hem ontzettend, maar we zijn blij dat hem een lijdensweg bespaard is gebleven en dat zijn broertje Buddy inmiddels weer vrolijk is. 

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 5
Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 6

Een wisselvallig begin van de zomer, maar uiteindelijk was er dan toch een hittegolf toen mijn moeder en haar vriend op bezoek kwamen. Door het wisselvallige weer en drukte met werk, klussen en minder bezoek deze zomer hadden we besloten ons grote zwembad niet te vullen. Uiteindelijk hebben we een klein zwembadje gekocht, zodat we met ~40 graden toch konden afkoelen. 

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 7

Aan het einde van de maand was ik jarig, mijn moeder en Paul waren precies toen hier om samen mijn verjaardag te vieren. We huurden fatbikes (elektrische fietsen) bij Chateau du Pouey en hebben 32,9 km door de prachtige heuvels in onze omgeving gefietst. Bij terugkomst volgde er een rondleiding en wijnproeverij, echt een aanrader want het was echt fantastisch. 

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 8
Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 9
Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 10

Ze waren er een lang weekend dus we hebben vooral thuis genoten van de nodige apéro, samen gekookt en heerlijk gegeten. We hadden samen sushi gemaakt, pasta bolognese en BBQ met o.a. de lekkerste gemarineerde champignons en een heerlijke dille aardappelsalade.

Kijkje in de keuken: juli 2024 - foto 11

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

20 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
2
Verrassend
😕
0
Matig
10 reacties op "Kijkje in de keuken: juli 2024"
Ans zegt op 02-08-2024
We genieten nog steeds na en laten onze vrienden de foto’s met een lach zien❤️
Paul zegt op 02-08-2024
Zoals altijd heerlijk vertoeven samen met jullie. Mam en ik hebben weer genoten van een paar heerlijke dagen samen met jullie. De fatbikes waren een echte aanrader. Heerlijk door de wijngaarden slenterend. Zoals altijd heerlijk gegeten en samen gelachen. Tot snel weer. Groetjes, Paul
Véronique zegt op 02-08-2024
Het waren weer een aantal fantastische dagen! Dikke kus
Véronique zegt op 02-08-2024
Dat vond ik nou ook, een hele dikke aanrader! We hebben genoten, tot snel en liefs
Anthony zegt op 10-08-2024
Dankjulliewel voor leuke recepten en het delen van 'stukjes' van jullie leven. Medeleven mbt het afscheid van jullie kleine vriend :-(
Véronique zegt op 12-08-2024
Super bedankt voor je leuke bericht en je medeleven, veel liefs Véronique
Frouk zegt op 13-08-2024
Een huisdier verliezen is altijd moeilijk weet ik helaas uit ervaring Veronique. Maar jouw huisdier zien lijden is ook vreselijk.gelukkig is hij zacht gegaan
Véronique zegt op 13-08-2024
Dankjewel voor je lieve bericht Frouk. Daar heb je helemaal gelijk in, hij heeft geen pijn gehad en is snel en zacht gegaan. Dat is het belangrijkste. Veel liefs, Véronique
Janine zegt op 24-08-2024
Wat ziet je badkamervloer er prachtig uit!
Véronique zegt op 24-08-2024
Dankjewel Janine!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.