Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
De oogst in de moestuin begon deze maand eindelijk goed op gang te komen, waaronder de bonen en tomaten. De rucola begon door te schieten, dus daar maakte ik o.a. rucola pesto en rucola soep van. Ik vind het leuk om af en toe een snack zelf te maken, zo maakte ik deze keer satékroketten.
We gingen lunchen met vrienden bij Bar D'Artagnan, voor een simpele maar heerlijke maaltijd een aanrader. Vrienden die vanuit Frankrijk verhuisd zijn naar Canada waren weer even in Frankrijk, dus er volgde een gezellige avond om flink bij te kletsen.
De vloer van de badkamer is helemaal klaar, door de tegelkeuze behoorlijk veel werk maar we zijn erg tevreden met het resultaat. De wandtegels liggen klaar, maar dat gaat ook een flinke klus worden dus dat stellen we even uit.
Tommy was in de namiddag van het ene op het andere moment opeens niet meer zijn vrolijke zelf en hij at niet meer. We zouden de avond en nacht afwachten en anders in de ochtend naar de dierenarts. In de ochtend ging het opeens snel en heeft ons kleine vriendje volledig onverwacht afscheid van ons genomen.
We missen hem ontzettend, maar we zijn blij dat hem een lijdensweg bespaard is gebleven en dat zijn broertje Buddy inmiddels weer vrolijk is.
Een wisselvallig begin van de zomer, maar uiteindelijk was er dan toch een hittegolf toen mijn moeder en haar vriend op bezoek kwamen. Door het wisselvallige weer en drukte met werk, klussen en minder bezoek deze zomer hadden we besloten ons grote zwembad niet te vullen. Uiteindelijk hebben we een klein zwembadje gekocht, zodat we met ~40 graden toch konden afkoelen.
Aan het einde van de maand was ik jarig, mijn moeder en Paul waren precies toen hier om samen mijn verjaardag te vieren. We huurden fatbikes (elektrische fietsen) bij Chateau du Pouey en hebben 32,9 km door de prachtige heuvels in onze omgeving gefietst. Bij terugkomst volgde er een rondleiding en wijnproeverij, echt een aanrader want het was echt fantastisch.
Ze waren er een lang weekend dus we hebben vooral thuis genoten van de nodige apéro, samen gekookt en heerlijk gegeten. We hadden samen sushi gemaakt, pasta bolognese en BBQ met o.a. de lekkerste gemarineerde champignons en een heerlijke dille aardappelsalade.
- Bisous, Véronique