Boekreview: de Bijbel van de Indiase keuken
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Boekreview: de Bijbel van de Indiase keuken

Paulami Joshi komt uit India en woont in Nederland, hier wil ze graag een stukje India delen. Haar boek laat je verlangen naar een keuken gevuld met kruiden en meer.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 09-05-2022.

Bijgewerkt op: 09-07-2022

Het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ is de ideale manier om bekend te worden met de Indiase keuken. Als je al een beetje bekend bent met deze uitgebreide keuken, dan helpt het boek van Paulami Joshi je om je kennis nog meer uit te breiden.

Het boek begint met duidelijke uitleg over de meest gebruikte Indiase ingrediënten. Zo kun je vooraf de bekende en minder bekende producten in huis halen zodat je direct aan de slag kunt. De ingrediëntenlijsten van de recepten zijn hierdoor geen verrassing meer, een groot pluspunt van dit boek. 

Boekreview: de Bijbel van de Indiase keuken
Boekreview: de Bijbel van de Indiase keuken

Wie is Paulami?

Paulami Joshi is opgegroeid in Mumbai, in het westen van India. In 2017 verhuisde ze samen met haar man naar Nederland, waar ze haar Nederlandse keuken dagelijks vult met de smaken en geuren van India. Die verbintenis met eten uit haar geboorteland is voor haar ontzettend belangrijk, het is haar volledige identiteit.

Al jaren voor ze naar Nederland emigreerde, kregen we contact via instagram, waar ze de meest smakelijke gerechten deelt. Behalve het delen van de meest lekkere authentieke Indiase gerechten, geeft ze workshops om anderen de trucjes te leren die zij zelf van haar moeder, schoonmoeder, buren, vrienden en huisgenoten heeft geleerd.

Door haar persoonlijke verhalen en de goede indeling van het boek neemt ze je letterlijk mee van het Noorden tot het Zuiden met tussenstops in het Westen, Centraal, Oosten en Noordoosten van India. Een groot land boordevol verschillende eetculturen. Dé Indiase keuken bestaat eigenlijk niet, India is op zichzelf al een speurtocht met o.a. alle soorten ingrediënten, talen en dialecten.

Indiase recepten

Tijdens het doorbladeren van het boek krijg je trek, dat is één ding dat duidelijk is. Het verkrijgen van de Indiase ingrediënten is hier in Frankrijk minder makkelijk, dus ik heb recepten gekozen waarbij deze niet nodig zijn. We hebben genoten van een ontzettend lekkere maaltijd, waarbij de paratha (platbrood) hier zeker vaker op tafel gaat komen. Klik op de foto's om naar de recepten te gaan.

Paratha - Indiaas platbrood
Paratha - Indiaas platbrood
Indiase jackfruit koekjes
Indiase jackfruit koekjes
Indiase kipspiesjes uit de oven
Indiase kipspiesjes uit de oven

Conclusie

Een prachtig naslagwerk van bijna 500 (!!) pagina's. Een must-have voor de boekenkast met maar liefst 234 recepten, van verschillende soorten curry tot dahl, samosa's, mango lassi en alles daar tussenin. Stuk voor stuk duidelijk omschreven, een aanrader voor liefhebbers van de Indiase keuken. 

Klik hier om naar haar leuke website (spice trip) te gaan. Hier kun je behalve haar boek, ook informatie en recepten uit de Indiase keuken vinden.

Wat vind je van deze blog?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Boekreview: de Bijbel van de Indiase keuken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.