25 originele en lekkere Sinterklaas recepten van 2018

25 originele en lekkere Sinterklaas recepten van 2018

Ben je op zoek naar leuke en lekkere Sinterklaas recepten voor pakjesavond? Wij hebben een overzicht gemaakt van 25 originele en lekkere Sinterklaas recepten die je kunt maken met je kind(eren). Met recepten voor het ontbijt, lunch en avondeten. Uiteraard zijn wij het heerlijke snoepgoed niet vergeten. Maar ook al is de Sint het land weer uit, dan kun je dit overzicht nog steeds gebruiken om te genieten van heerlijke Sinterklaas recepten met bijvoorbeeld speculaas en pepernoten.

25 originele en lekkere Sinterklaas recepten:

Bekijk hier het overzicht van 25 x Sinterklaas recepten van 2016. In 2017 hebben wij helaas geen overzicht kunnen maken in verband met onze emigratie naar Zuid Frankrijk.

1. SINTERKLAAS TULBAND CAKE MET PEER

Sinterklaas tulband cake met peer Sinterklaas tulband cake met peer

Helemaal niet moeilijk om te maken, deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Klik voor het Sinterklaas tulband cake met peer recept.


2. (KRUIDEN) BOTERLETTER

(kruiden) boterletter (kruiden) boterletter recept van "My Happy Kitchen"

Heerlijk verse kruidenboter in de vorm van een boterletter! Deze letter kun je al eerder klaarmaken en invriezen, op de dag zelf haal je de boter een paar uur tevoren uit de vriezer en laat je ontdooien op kamer temperatuur. Klik voor het (kruiden) boterletter recept.


3. OREO TRUFFELS MET SPECULAASKRUIDEN

Oreo truffels met speculaaskruiden Oreo truffels met speculaaskruiden recept van "Ongewoon lekker"

Zet eens een bordje van deze oreo truffels met speculaaskruiden bij je schoen neer in plaats van een wortel en een bakje stro.. Wordt de goedheiligman vast een stuk blijer van…. Klik voor het oreo truffels met speculaaskruiden recept.


4. SINTERKLAAS PAIN PERDU

Sinterklaas pain perdu Sinterklaas pain perdu recept van "domaine malpas kookt"

Pain perdu betekent vergeten brood en dat is precies wat je er voor nodig hebt. De Engelse noemen ze French toast. De Duitser: der arme Ritter. Normaliter maak je pain perdu met speculaas, ik heb ze nu met speculaaskruiden gemaakt. Klik voor het Sinterklaas pain perdu recept.


5. ONWEERSTAANBARE SPECULAAS POPCORN

Onweerstaanbare Speculaas PopcornOnweerstaanbare Speculaas Popcorn recept van "Cakies"

Speculaas Popcorn is de perfecte snack voor de herfst en de winter. Dit recept is super lekker en makkelijk om te maken. Een onweerstaanbare snack die je lekker trek naar speculaas zeker zal stillen gedurende het herfst- en winterseizoen. Een lekker recept voor Sinterklaas! Klik voor het recept van onweerstaanbare speculaas popcorn.


6. CHOCOLADE KRUIDNOTEN CAKE

Chocolade kruidenoten cake Chocolade kruidenoten cake recept van "Onze Franse keuken"

De schappen liggen alweer vol met kruidnoten en chocoladeletters. Deze vormen de basis van deze heerlijke Sinterklaas cake. Klik voor het chocolade kruidnoten cake recept.


7. SPECULAAS BOTERKOEK

Speculaas boterkoek Speculaas boterkoek recept van "Met Kort in de keuken"

De meest bekende baksels met speculaaskruiden zijn natuurlijk de speculaasbrokken, de gevulde speculaas en de kruidnoten, maar met speculaaskruiden kun je zo veel meer doen! Daarom dit recept waar speculaaskruiden de hoofdrol in hebben. Klik voor het speculaasboterkoek recept.


8. SPECULAAS PLAATCAKE

Speculaas plaatcake Speculaas plaatcake recept door "Lekker eten met Linda"

Het leuke van koken of bakken, vind ik als een recept vanzelf ontstaat. Dit gebeurde ook met deze gezonde cake. Helemaal als blijkt dat de speculaas plaatcake goed gelukt uit de oven komt en zelfs vriendinnetjes ons baksel lekker vinden. Klik voor het speculaas plaatcake recept.


9. SINTERKLAAS COCKTAIL

Sinterklaas cocktail Sinterklaas cocktail recept van "Kris kookt"

Sinterklaas is toch vooral een feest voor de kinderen. Ze kijken er razend hard naar uit om hun schoen te zetten. Met dit recept voor een Sinterklaas cocktail kunnen volwassenen ook eens terug Sinterklaas vieren. Klik hier voor Sinterklaas cocktail recept.


10. PEPERNOTEN CUPCAKES

Pepernoten cupcakes

Het is weer bijna Sinterklaas en dus pepernoten tijd. Het speculaaskruiden mengsel is heerlijk geurend en iedereen heeft zijn eigen recept. Met eigen hoeveelheden. Klik voor het Pepernoten cupcakes recept.


11. REUZE PEPERNOTEN MET MACADAMIA EN WITTE CHOCOLADE

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade recept van "Little spoon"

Ben je dol op pepernoten, maar wil je toch een keer iets anders bakken? Ga dan voor deze reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade. Klik voor het Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade recept.


12. WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE MET SPECULAAS

Witte chocolade cheesecake met speculaas Witte chocolade cheesecake met speculaas

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig is? Klik voor het Witte chocolade cheesecake met speculaas recept.


13. GLUTENVRIJE CHOCOLADE PEPERNOTEN VAN HAVERMOUT

Glutenvrije chocolade pepernoten van havermout Glutenvrije chocolade pepernoten van havermout recept van "Beaufood"

Traditionele pepernoten worden gemaakt van tarwebloem en geraffineerde suiker, maar in dit recept heb ik ze omgetoverd tot glutenvrije chocolade pepernoten van havermout minus een berg suiker erin. Zonder chocolade zijn ze ook lekker maar dat pure chocolade laagje eromheen. Klik voor het recept voor Glutenvrije chocolade pepernoten van havermout.


14. MANDARIJNENTAARTJES

Mandarijnentaartjes Mandarijnentaartjes recept van "Zoet en verleidelijk"

Wanneer ik aan Sinterklaas denk, dan moet ik ook altijd meteen aan mandarijnen denken. En dat is niet gek, want deze kleine citrusvruchten zijn in deze periode van het jaar in overvloed verkrijgbaar. Klik voor het Mandarijnentaartjes recept.


15. SPECULAAS IJSTAART MET CHOCOLADEPEPERNOTEN

Speculaas ijstaart met chocoladepepernoten Speculaas ijstaart met chocoladepepernoten recept van "Culi Sandra"

Dit ultiem Sinterklaas recept is een speculaas ijstaart met chocoladepepernoten, begin een dag van tevoren met dit recept! Klik voor het Speculaas ijstaart met chocoladepepernoten recept.


16.  SPECULAAS-POMPOEN MOUSSE

Speculaas-pompoen mousse Speculaas-pompoen mousse recept van "Eat live travel"

Een heerlijk warm Sinterklaas ontbijt vol met vezels (koolhydraten) en zink. In deze speculaas-pompoen moussemet havermout zit bijna een halve kilo pompoen verstopt. Klik voor het Speculaas-pompoen mousse recept.


17. SINTERKLAAS SUIKERBROOD MET KRUIDNOTEN

Sinterklaas suikerbrood met kruidnoten Sinterklaas suikerbrood met kruidnoten recept van "Deb's Bakery & Kitchen"

Een suikerbrood to the max met speculaaskruiden en stukjes kruidnoot. Bovendien is het lekker klef en ook na een paar dagen nog lekker, precies zoals suikerbrood volgens mij hoort te zijn. Ook is het wel een keer leuk om wat anders te serveren tijdens het Sinterklaas feest. Klik voor het Sinterklaas suikerbrood met kruidnoten recept.


18. SINTERKAASLETTERS

Sinterkaasletters Sinterkaasletters recept van "Annie Pannie"

Sint is weer in het land en dat moet gevierd worden! Elk jaar liggen de schappen vol met pepernoten, banketstaven, marsepein, chocoladeletters, chocoladesinterklaasjes en gevulde speculaas. Allemaal écht heel lekker, maar de hartige medemens wordt compleet vergeten! Daarom bedacht ik deze sinterkaasletters. Kleine, bite-sized kaaslettertjes voor op de borrelplank. Klik voor het Sinterkaasletters recept.


19. ZELF SPECULAASKRUIDEN MAKEN

Zelf speculaaskruiden maken Zelf speculaaskruiden maken

Vaak wordt deze kruidenmix ook wel koekkruiden genoemd. Hoe je het ook noemt, dit kruidenmengsel is makkelijk te maken. Klik voor het recept om Zelf speculaaskruiden te maken


20. SPECULOOS-ARRETJESCAKE MET TRUFFELPEPERNOTEN

Speculoos-arretjescake met truffelpepernoten Speculoos-arretjescake met truffelpepernoten recept van "The baking bucketlist"

Omdat Sinterklaas er aan komt, besloot ik een variatie te maken op de vertrouwde arretjescake. Je kan dit recept natuurlijk ook maken door gewone speculaasjes te gebruiken. Maar de smeerbare speculoos die door het chocolade mengsel gaat geeft het nog nét iets meer een Sinterklaas gevoel. Klik voor het Speculoos-arretjescake met truffelpepernoten recept.


21. PEPERNOTEN WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE

Pepernoten witte chocolade cheesecake Pepernoten witte chocolade cheesecake recept van "Domaine Malpas kookt"

Gebruik Schuddebuikjes als pepernoten! Maak er bijvoorbeeld deze pepernoten witte chocolade cheesecake van! Klik voor het Pepernoten witte chocolade cheesecake recept.


22. SPECULAAS MILKSHAKE

Speculaas milkshake Speculaas milkshake recept van "Flying Foodie"

Deze heerlijke Speculaas Milkshake is de perfecte traktatie voor deze periode. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is.. Nou wie stout is maakt gewoon zelf deze heerlijke zoete milkshake! Klik voor het Speculaas milkshake recept.


23. OMA'S SUIKERHART

Oma's suikerhart Oma's suikerhart recept van "Duizenden1dag"

De sinterklaasfeesten bij ons thuis waren altijd ontzettend gezellig. We vierden het met familie en het was echt een feestje om naar uit te kijken. Het feest was niet compleet zonder de suikerharten van oma. Klik voor het Oma's suikerhart recept.


24. CHOCOLADE SMOOTHIEBOWL MET PINDAKAAS EN HAVERMOUT

Chocolade smoothiebowl met pindakaas en havermout Chocolade smoothiebowl met pindakaas en havermout recept van "Fit.Food.Joy"

Ik ben een echte zoetekauw dus Sinterklaas is voor mij een feestje. Marsepein, speculaas, chocoladeletters. En dat tegenwoordig ook nog in allerlei verschillende combinaties. Net als ieder ander mens geef ik er soms gewoon lekker aan toe. Maar daarnaast probeer ik ook bewustere opties te zoeken zoals bijvoorbeeld deze chocolade smoothiebowl. Klik voor het Chocolade smoothiebowl met pindakaas en havermout recept.


25. MANDARIJNEN TIRAMISU

Mandarijnen tiramisu Mandarijnen tiramisu

Een frisse mandarijnen tiramisu kan eventueel gemaakt worden met sinaasappels. Leuk voor tijdens Koningsdag, sinterklaas of gewoon omdat het zo lekker is. Klik voor het Mandarijnen tiramisu recept.


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/25-originele-en-lekkere-sinterklaas-recepten-van-2018


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige pagina
Foodblogswap
Volgende pagina →
Onze honden

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.