Pompoen en venkel plaattaart
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen en venkel plaattaart vegetarisch

Deze pompoen en venkel plaattaart heeft dé heerlijkste combinaties ooit, mét kaki! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch of voorgerecht.

50 minuten
4 personen
Pompoen en venkel plaattaart ingrediënten

Recept pompoen en venkel plaattaart

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Breng een middelgrote pan met water, zout en de laurierblaadjes aan de kook. Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. 

Snijd de pompoen in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoenstukken. Giet de pompoen dan af en verwijder de laurierblaadjes. 

Pureer de pompoen, dit kun je doen met een staafmixer, blender of druk deze met een lepel door een fijne zeef. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Pompoen en venkel plaattaart
Pompoen en venkel plaattaart

Pompoen en venkel plaattaart afmaken – 30 minuten

Als je vierkante bladerdeeg plakken gebruikt, kun je deze aan elkaar plakken tot een rechthoek met een beetje water. Vouw de randen ongeveer 1 cm naar binnen. Prik gaatjes in de bodem met een vork. 

Besmeer het bladerdeeg met pompoenpuree, maar laat de randen vrij. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snijd de venkel in plakken. De plakken kunnen het best niet te dun zijn zodat ze niet verbranden, maar ook niet te dik want dan zullen ze lastiger gaar worden. 

Verdeel de venkel over de de pompoen en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Schil de kaki en snijd in plakken. Verdeel de kaki, sla en crème fraîche over de plaattaart en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
323.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.1 g
15.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.34 g
6.17 g
Eiwitten
6.53 g
Vezels
4.29 g
Natrium
572.63 mg
Mineralen
Ijzer
2.51 mg
Calcium
91.46 mg
Magnesium
32.43 mg
Kalium
32.43 mg
Fosfor
110.89 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
41.18 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
36.23 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoen en venkel plaattaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.