Deze pompoen en venkel plaattaart heeft dé heerlijkste combinaties ooit, mét kaki! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch of voorgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng een middelgrote pan met water, zout en de laurierblaadjes aan de kook. Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de pompoen in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoenstukken. Giet de pompoen dan af en verwijder de laurierblaadjes.
Pureer de pompoen, dit kun je doen met een staafmixer, blender of druk deze met een lepel door een fijne zeef. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Als je vierkante bladerdeeg plakken gebruikt, kun je deze aan elkaar plakken tot een rechthoek met een beetje water. Vouw de randen ongeveer 1 cm naar binnen. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Besmeer het bladerdeeg met pompoenpuree, maar laat de randen vrij. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snijd de venkel in plakken. De plakken kunnen het best niet te dun zijn zodat ze niet verbranden, maar ook niet te dik want dan zullen ze lastiger gaar worden.
Verdeel de venkel over de de pompoen en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Schil de kaki en snijd in plakken. Verdeel de kaki, sla en crème fraîche over de plaattaart en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.