Kangoeroe biefstuk is populair in Australië, we snappen helemaal waarom. Wat een heerlijk mals stukje vlees, het ruikt zelfs heerlijk! Het proberen waard!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-12-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de kangoeroe biefstukken op kamertemperatuur zijn. De biefstukjes die wij gebruikten waren erg klein dus gebruikten wij 2 kleine per persoon).
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius. Was de aardappels onder stromend koud water, snijd ze dan met schil in partjes. Voeg de aardappelpartjes toe aan een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in de gewenste vorm, wij besloten ze in dikke repen (julienne) te snijden. Meng deze in de 2e ovenschaal en besprenkel wederom met olijfolie, peper en zout. Was de rozemarijn en snijd de naalden fijn, meng deze ook met de wortel en pastinaak.
Plaats nu beide ovenschalen in de oven en bak de groenten gaar in ongeveer 15 minuten en de aardappels in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelpartjes en de groenten. Wij besloten dit in aparte ovenschalen te bakken omdat de aardappels meestal iets langer nodig hebben.
Pel ondertussen de rode ui, snijd deze fijn en zet apart.
De dressing is heel erg makkelijk, meng olijfolie, citroensap en Italiaanse kruiden met een garde en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Nu gaan we de kangoeroe biefstukken grillen. Kangoeroe dient hetzelfde gebakken te worden als een normale biefstuk, dus het is belangrijk dat je kunt voelen of de biefstuk naar wens is gebakken. Hoe meer het vlees terug veert, hoe rauwer het vlees is.
Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en besmeer met een beetje olijfolie. Verhit de grillpan tot middelhoge warmte, voeg de kangoeroe biefstukken toe en bak elke kant voor ongeveer 3 minuten. Houd ongeveer 8 minuten totale baktijd aan voor een medium biefstuk.
In de laatste 3 tot 4 minuten baktijd voeg je een beetje roomboter en de gesneden rode ui toe. Haal de biefstukken uit de pan en dek even af met aluminium folie, zo kunnen ze enkele minuten rusten voor je ze gaat snijden.
Ondertussen verdeel je de aardappelpartjes, wortel en pastinaak over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel ook deze samen met de rode ui.
Garneer met witlofblaadjes en maak het bord af met de dressing. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.