Thema: hamburger recepten

19 Recepten

Wil je zelf een super lekkere hamburger maken? Bekijk hier de lekkerste hamburger recepten mét handige tips en tricks om je in de keuken op weg te helpen. Hamburgers gemaakt van vlees, vis of vegetarische en vegan burgers, je vind ze hier!


Geroosterde rode bietenburger (vegan)

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een veganistisch alternatief voor een hamburger. Dit geroosterde rode bietenburger recept is voor 6+ burgers, klaar in minder dan 3 uur.


Mini hamburgers

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze mini hamburgers zijn zó leuk om te maken en te eten. Klaar in 20 minuten, dit recept is voor 8 mini hamburgertjes en 4 personen.


Jalapeño cheeseburger

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!


Klassieke cheeseburger

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Lekker veel cheddar kaas op een rundvleesburger. Deze klassieke cheeseburger is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere burger met krokante speklap ? Een lekkere speklap in plaats van een burger! Het vlees is 's nachts gemarineerd en combineert perfect met sla, tomaat en een bbq saus.

Ingrediënten


  • Varkenslapjes (of speklap zonder kruiden)
  • Kruiden naar smaak, wij hebben spareribs kruiden gebruikt
  • Hamburgerbroodjes
  • Sla
  • Kaas, bijvoorbeeld cheddarkaas
  • Augurken
  • Saus naar smaak, wij hebben een barbecuesaus gebruikt
  • Komkommer
  • Rijpe tomaat
  • Olijfolie

Bereiding

(4)
1
Giet flink wat olijfolie in de grote kom(men) en voeg dan de speklappen toe. Bedek elk varkenslapje met flink wat kruiden, gebruik je handen om alle kruiden goed door het vlees te mengen.
2
Dek de grote kom af met wat huishoudfolie en laat dit een nacht marineren. Gemarineerde speklappen
3
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Haal de gemarineerde speklappen uit de koelkast en draai alle stukken vlees een keer om, om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.
4
Plaats elk varkenslapje in de oven zodra de oven heet genoeg is. Tip: Dek de bodem van de oven af met aluminiumfolie om achteraf schoonmaken te vergemakkelijken. Burger met krokante speklap

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.