Spaanse rijst
😍 44Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaanse rijst

Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!

35 minuten
4 personen
Spaanse rijst ingrediënten
Recept spaanse rijst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 26-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk en plaats ze in een klein kommetje en zet apart. 

Als je gebruik maakt van verse peterselie dan is het handig om deze eerst fijn te hakken. Dit doe je gewoon met je koksmes. Heb je geen verse peterselie, je kunt dan de gedroogde variant gebruiken die je in de meeste supermarkten kunt vinden. 

Spaanse rijst
Spaanse rijst

Koken van de Spaanse rijst – 30 minuten

Plaats een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Zodra de olie heet is geworden voeg je de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook een minuutje of 2, voeg de rijst toe wanneer je merkt dat de ui en knoflook glazig beginnen te worden. 

Bak de witte rijst samen met de ui en knoflook 5 minuten lang, roer af en toe. Zodra de rijst een bruine kleur heeft gekregen voeg je de kippenbouillon en tomatenpuree toe. Voeg dan de peterselie toe en roer goed. 

Zet het vuur laag als de kippenbouillon begint te koken. Laat sudderen voor 15-20 minuten terwijl je af en toe rustig roert. Proef de rijst om te zien of deze al gaar is.

Laat de rijst nog even doorgaren wanneer je merkt dat de rijstkorrel nog hard is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

44 waarderingen
😍
44
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
135.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.8 g
1.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.91 g
1.48 g
Eiwitten
2.66 g
Vezels
1.44 g
Natrium
807.67 mg
Mineralen
Ijzer
0.81 mg
Calcium
26.56 mg
Magnesium
10.84 mg
Kalium
10.84 mg
Fosfor
41.6 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
6.44 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
14.5 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spaanse rijst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.