Kaneelijs met warme appelstukjes
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kaneelijs met warme appelstukjes

Wat is er eigenlijk beter dan huisgemaakt kaneelijs met warme appelstukjes? Geserveerd met een heerlijke karamelsaus. Recept voor 6 personen.

1 uur 10 minuten
6 personen
Recept kaneelijs met warme appelstukjes
Kaneelijs met warme appelstukjes ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Scheidt de eidooiers van het eiwit. Meng slagroom, melk en 85 gram suiker samen in een kleine sauspan en voeg de kaneelstokjes toe. Breng aan de kook, maar laat dit niet overkoken. 

Gebruik een elektrische mixer voor deze stap, of gebruik een grote kom en een garde als je geen keukenmachine hebt. Voeg de eidooiers en 80 gram suiker toe aan de kom van de keukenmachine. Zet de snelheid op de hoogste stand en laat de machine zijn werk doen, totdat het mengsel wit en stijf wordt. 

Haal de kaneelstokjes uit het kleine sauspannetje en giet de inhoud van het pannetje langzaam bij de eidooiers. Blijf het mengsel (rustig) mengen, om te voorkomen dat de eidooiers garen. Ook voorkom je op deze manier klontjes. 

Giet het mengsel terug in het kleine sauspannetje en zet het vuur op zijn laagst. Blijf roeren met behulp van een spatel om aanbranden te voorkomen. Je kunt zien of het mengsel klaar is door je (schone) vinger over de spatel te halen. Zie je een duidelijke lijn? Dan is het mengsel klaar. 

Laat het mengsel dan afkoelen tot bijna kamertemperatuur. Dek af en plaats in de koelkast totdat deze helemaal afgekoeld is. 

Verhit ondertussen suiker en water in het andere kleine sauspannetje op laag vuur. Roer eerst niet, wacht todat het water verdampt is en de suiker bruin begint te worden. 

Wacht totdat de kleur van de karamel donkerbruin wordt. Let wel goed op, het mengsel kan snel te heet worden en dan houd je enkel een bittere verbrande karamel over.

LET OP: karamel is érg heet! Voeg slagroom toe en meng tot een gladde karamelsaus. Laat de karamelsaus dan een beetje afkoelen. 

Kaneelijs met warme appelstukjes
Kaneelijs met warme appelstukjes

Het kaneelijs afmaken – 40 minuten

Haal het mengsel uit de koelkast en giet deze in de ijsmachine. Draai het ijs 40 minuten lang, afhankelijk van hoe krachtig de ijsmachine is. Haal het ijs uit de ijsmachine als deze klaar is, en plaats deze in de vriezer. 

Was de appels en snijd in partjes. Verwarm boter in de middelgrote bakpan en voeg de appels toe. Voeg 2 eetlepels suiker toe na ongeveer 2 minuten, en bak de appels op middel-hoog vuur totdat deze mooi bruin geworden zijn. 

Je kunt ook wat opgeklopte slagroom en kaneelpoeder toevoegen ter garnering, samen met de warme appels, kaneelijs en de karamelsaus. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kaneelijs met warme appelstukjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.