Deze honingkip is krokant en heerlijk kleverig tegelijk. Staat binnen een half uur op tafel met een sausje van honing, sojasaus en meer. Verrassend lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de kipfilet in stukjes, niet te groot en niet te klein. Meng de honing, sojasaus, sesamolie, chili vlokken en mirin in de kleine sauspan en meng dit op laag vuur.
Meng bloem in een diep bord met peper en zout en in het andere diepe bord de karnemelk om de kip mee te paneren.
Haal de stukjes kip eerst door de bloem, dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals door de bloem. Verwarm zonnebloem of andere neutrale olie in de grote bakpan.
Bak de gepaneerde stukjes kip in de olie voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipstukjes.
Het beste kun je niet alles tegelijk bakken, want dan gaan de kipstukjes aan elkaar plakken en worden ze niet krokant. Plaats keukenpapier in de grote kom en plaats daar de kipstukjes in om het overtollige vet op te vangen.
Herhaal tot alle kipstukjes krokant gebakken zijn en verwijder dan het keukenpapier. Zodra het honingmengsel warm is, voeg je een eetlepel maizena toe.
Roer glad met een garde tot de saus een beetje ingedikt is en schenk de saus over de kip. Meng goed tot alles bedekt is en serveer direct. Serveer bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.