Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-09-2024
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de linzen gaar, exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen.
Maak dan de karamel. Verwarm hiervoor suiker op zo laag mogelijk vuur en wacht rustig zonder te roeren, tot de karamel mooi gaat kleuren. Dit gaat erg snel, dus houd de karamel goed in de gaten.
Zodra alle suiker een mooie kleur heeft gekregen, roer je voorzichtig de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over een bord en laat deze dan afkoelen.
Was indien nodig de sla en droog deze goed. Maak de makkelijke mosterddressing volgens dit recept, je kunt voor een nog makkelijkere versie de kruiden weglaten.
Giet de linzen af en bak het spek krokant, dit kun je in de oven of bakpan doen. Laat het spek dan uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de linzen en sla over de borden. Verdeel de plakken spek in stukken en brokkel de blauwschimmelkaas erover en breek dan ook de gekaramelliseerde walnoten in stukken.
Maak de salade af met mosterddressing, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.