Hartige truffel en kaas soesjes
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige truffel en kaas soesjes

Soesjes zijn geweldig, hartige soesjes zijn nog beter! Probeer deze hartige truffel en kaas soesjes, gemaakt met truffelpasta en een zachte kaas vulling

Recept hartige truffel en kaas soesjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-06-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

De vulling moet afgekoeld zijn, dus daar gaan we mee beginnen. Smelt boter in een middelgrote pan en wacht tot de bubbels zijn verdwenen.

Voeg 2 eetlepels bloem toe, roer goed met een houten lepel en laat enkele minuten garen. Je hebt nu een roux gemaakt, deze werkt als bindmiddel.

Wissel naar een garde en giet beetje bij beetje de melk in de pan terwijl je roert, om aanbranden en klontjes te voorkomen.

Voeg de geraspte kaas toe en laat het enkele minuten koken, je zult merken dat het dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel truffelpasta toe.

Laat de kaasvulling volledig afkoelen. Nu gaan we de soesjes maken. Verwarm melk en boter in de 2e middelgrote pan.

Voeg alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn.

Voeg de truffelpasta toe en laat het eventjes afkoelen alvorens in de spuitzak te doen. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. 

Hartige truffel en kaas soesjes
Hartige truffel en kaas soesjes

Hartige truffel en kaas soesjes vullen – 15 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen.

Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken. Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven.

Tip: open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken.

Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig. Laat ze even afkoelen. Schep de kaasvulling in de 2e spuitzak (eventueel met klein spuitmondje).

Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Vul elk soesje met kaasvulling, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hartige truffel en kaas soesjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.