Deze zoetzure sugarsnaps met rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Serveer met peterselie en een plakje citroen. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Snijd de twee teentjes knoflook fijn en snijd het rode uitje in ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze dan in dunne plakjes.
Bak de champignons in de kleine sauspan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel honing, 1 eetlepel sojasaus en 75 ml kippenbouillon toe zodra de champignons beginnen te slinken.
Kook totdat vrijwel alle vloeistof verdampt is. Doe dit dan in een kleine kom.
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit in de tussentijd sesamzaadolie in de grote bakpan of wok.
Voeg dan de gesneden knoflook, chilipoeder, gemberpoeder en rode uiringen toe. Fruit een aantal minuten aan en voeg dan het varkensvlees toe. Je kunt het varkensvlees bijvoorbeeld in lange repen snijden.
Voeg de sugarsnaps samen met de resterende kippenbouillon toe. Voeg 1 eetlepel honing toe. Zet het vuur iets lager en laat het geheel 3 tot 4 minuten rustig pruttelen.
Maak de saus dikker door er wat maïzena doorheen te roeren. Serveer de zoetzure sugarsnaps met rijst en geroosterde sesamzaadjes. Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.