Zelfgemaakte nutella
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte nutella vegetarisch

Zelfgemaakte nutella voor alle nutella lovers! Deze makkelijke pasta met chocolade en geroosterde hazelnoten is het elke hap meer dan waard!

20 minuten
6 personen
Zelfgemaakte nutella ingrediënten

Recept zelfgemaakte nutella

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Verdeel de hazelnoten over de ovenplaat en rooster de hazelnoten 10 minuten. Je zult merken dat de velletjes los gaan zitten en dat is precies wat we willen!

Plaats de warme hazelnoten op de theedoek en zo kun je makkelijk de velletjes eraf wrijven. Voeg de ontvelde hazelnoten toe aan je keukenmachine, zorg dat de kom niet te groot is anders zullen de messen de noten niet genoeg raken om een olieachtige hazelnoot pasta te creëren.

Het zal ongeveer 5 minuten duren of misschien langer tot de hazelnootpasta glad is, tijd is afhankelijk van je keukenmachine. Voeg daarna zonnebloem of andere neutrale olie toe. 

Zelfgemaakte nutella
Zelfgemaakte nutella

Zelfgemaakte nutella afmaken – 5 minuten

Als je chocolade repen gebruikt, dien je deze eerst in kleinere stukken te hakken. Smelt de chocolade samen met de melk, snufje zout en suiker in een kleine sauspan.

Meng met de garde tot het een glad mengsel is en laat het lichtjes afkoelen. Meng de hazelnootpasta met het chocolade mengsel tot het glad is. Bewaar in een weckpot of andere goed afgesloten tot.

Nu is de nutella klaar om op een broodje, taart of pannenkoekjes te smeren. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
554.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.63 g
35.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.96 g
12.52 g
Eiwitten
9.62 g
Vezels
3.09 g
Natrium
101.2 mg
Mineralen
Ijzer
2.72 mg
Calcium
151.6 mg
Magnesium
83.18 mg
Kalium
83.18 mg
Fosfor
271.17 mg
Koper
0.77 mg
Zink
1.41 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1.67 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
21.62 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelfgemaakte nutella"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.