Zelfgemaakte nutella voor alle nutella lovers! Deze makkelijke pasta met chocolade en geroosterde hazelnoten is het elke hap meer dan waard!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Verdeel de hazelnoten over de ovenplaat en rooster de hazelnoten 10 minuten. Je zult merken dat de velletjes los gaan zitten en dat is precies wat we willen!
Plaats de warme hazelnoten op de theedoek en zo kun je makkelijk de velletjes eraf wrijven. Voeg de ontvelde hazelnoten toe aan je keukenmachine, zorg dat de kom niet te groot is anders zullen de messen de noten niet genoeg raken om een olieachtige hazelnoot pasta te creëren.
Het zal ongeveer 5 minuten duren of misschien langer tot de hazelnootpasta glad is, tijd is afhankelijk van je keukenmachine. Voeg daarna zonnebloem of andere neutrale olie toe.
Als je chocolade repen gebruikt, dien je deze eerst in kleinere stukken te hakken. Smelt de chocolade samen met de melk, snufje zout en suiker in een kleine sauspan.
Meng met de garde tot het een glad mengsel is en laat het lichtjes afkoelen. Meng de hazelnootpasta met het chocolade mengsel tot het glad is. Bewaar in een weckpot of andere goed afgesloten tot.
Nu is de nutella klaar om op een broodje, taart of pannenkoekjes te smeren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.