Ohmydish.nl


Vier soorten gevulde eieren

Maak een keuze uit vier soorten gevulde eieren, of maak ze allemaal! Leuk als tapas, voor op een feestje of tijdens de feestdagen.

Vier soorten gevulde eieren
15 minuten 5 personen Lunch
Vier soorten gevulde eieren

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Zie inhoud

Er zijn verschillende ingrediënten per soort gevulde ei. Lees in de inhoud welke dat precies zijn.

Vier soorten gevulde eieren ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Lepel
  • Kleine pan om de eieren in te koken

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 5 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vier-soorten-gevulde-eieren


Soort 1: Klassieke gevulde eieren

Ben je op zoek naar een recept voor verschillende soorten gevulde eieren? In dit overzicht laten we je vier soorten gevulde eieren zien. We beginnen met de klassieke gevulde eieren. Elke variant is bedoeld om 5 gevulde eieren te maken.

Ingrediënten voor klassieke gevulde eieren

  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1/2 rode paprika
  • 1 grote zoetzure augurk
  • Zout en peper naar smaak
Klassieke gevulde eieren ingrediënten

Klassieke gevulde eieren ingrediënten Kook de 5 eieren 7 minuten lang, de eidooiers moet na het koken iets wat zacht zijn. Dit vergemakkelijkt het mengen. Snijd de komkommer in zo fijn mogelijke blokjes. Maak de rode paprika schoon, snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika ook in zo klein mogelijke blokjes. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden. Lepel de eidooiers uit de gekookte eieren en meng dit samen met de mayonaise, gele mosterd en augurkenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Vul de eieren met het mengsel. Garneer met de kleine paprikablokjes bovenop. Laat de klassieke gevulde eieren tenminste 15 minuten afkoelen in de koelkast. 

Klassieke gevulde eieren

Klassieke gevulde eieren

Soort 2: Gevulde eieren met spekjes

Klassieke gevulde eieren zijn al érg lekker, maar deze soort met spekjes is ook om van de smullen. Zoute gevulde eieren met spekjes en ui.

Ingrediënten voor gevulde eieren met spekjes

  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1/2 rode paprika
  • 1 grote zoetzure augurk
  • 2 plakken ontbijtspek
  • 1/2 ui
  • Zout en peper naar smaak
Gevulde eieren met spekjes ingrediënten

Gevulde eieren met spekjes ingrediënten Kook de 5 eieren 7 minuten lang, de eidooiers moet na het koken enigszins zacht zijn. Dit vergemakkelijkt het mengen. Bak de plakken ontbijtspek krokant in een kleine pan en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd de gebakken spek dan in kleine stukjes. Snijd een augurk, ui en een halve paprika in zo klein mogelijke blokjes. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden. Lepel de eidooiers uit de gekookte eieren en meng dit samen met de mayonaise, mosterd, spek en ui. Breng op smaak met peper en zout, let wel dat het spek al zout is. Vul de eieren met het mengsel. Laat de gevulde eieren met spekjes tenminste 15 minuten afkoelen in de koelkast. 

Gevulde eieren met spekjes

Gevulde eieren met spekjes

Soort 3: Gevulde eieren met zalm

Ben je niet zo'n liefhebber van vlees? Dan zijn deze gevulde eieren met zalm wat voor jou. De rode paprika is vervangen met kappertjes, daar dit beter bij de vis past.

Ingrediënten voor gevulde eieren met zalm

  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1 grote zoetzure augurk
  • 1 plak gerookte zalm
  • 1/2 ui
  • Kappertjes naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
Gevulde eieren met zalm ingrediënten

Gevulde eieren met zalm ingrediënten Kook de 5 eieren 7 minuten lang, de eidooiers moet na het koken enigszins zacht zijn. Dit vergemakkelijkt het mengen. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden. Snijd een halve ui en een augurk in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd de zalm en een klein handje kappertjes in fijne stukjes. Lepel de eidooiers uit de gekookte eieren en vermeng met de mayonaise, mosterd, zalm, kappertjes en zalm. Vul de eieren met het mengsel. Laat de gevulde eieren met spekjes tenminste 15 minuten afkoelen in de koelkast. 

Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Soort 4: Gevulde eieren met zongedroogde tomaten

Als laatste in dit overzicht zijn de gevulde eieren met zongedroogde tomaten. Dit maal zit er geen augurk, rode paprika in de vulling, maar wel heerlijke zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden.

Ingrediënten voor gevulde eieren met zongedroogde tomaten

  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 1 of 2 zongedroogde tomaten, afhankelijk van de grootte
  • 1/2 ui
  • Klein handje Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
Gevulde eieren met zongedroogde tomaten ingrediënten

Gevulde eieren met zongedroogde tomaten ingrediënten Kook de 5 eieren 7 minuten lang, de eidooiers moet na het koken iets wat zacht zijn. Dit vergemakkelijkt het mengen. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden. Snijd een halve ui en de zongedroogde tomaten in zo fijn mogelijke stukjes. Lepel de eidooiers uit de gekookte eieren en vermeng met de mayonaise, mosterd, zongedroogde tomaten, ui en een klein handje Italiaanse kruiden. Vul de eieren met het mengsel. Laat de gevulde eieren met spekjes tenminste 15 minuten afkoelen in de koelkast. 

Gevulde eieren met zongedroogde tomaten

Gevulde eieren met zongedroogde tomaten


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Risotto alla Milanese
Volgend recept →
Lemon curd mousse

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.