Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Verse coquilles in bechamel saus

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.

Verse coquilles in bechamel saus
35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Verse coquilles in bechamel saus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 verse (levende) sint jacobs schelpen
  • 25 gram roomboter
  • (ongeveer) 200 ml volle melk
  • Wat geraspte Zwitserse gruyère kaas
  • Klein handje paneermeel of panko
  • Witte wijn
  • 30 gram bloem
  • Geraspte nootmuskaat
  • Zout en peper
Verse coquilles in bechamel saus
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Lang en flexibel mes
  • Kleine platte bakpan
  • Oven + bakplaat met bakpapier
  • Kleine sauspan
  • Garde
  • Keukendoek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/verse-coquilles-bechamel-saus


* Let op: De meest belangrijke stap in dit recept is om te controleren of de coquilles vers zijn. Dit doe je door aan de coquilles te ruiken, verse coquilles hebben een licht-zoete geur. Kijk naar de coquilles en controleer dat ze een lichte creme kleur hebben. De coquilles moeten ook stevig en relatief droog aanvoelen. Gooi coquilles weg die slijmerig, rubberig zijn of een verkeerde kleur hebben. Controleer eerst de coquilles alvorens verder te gaan met de rest van het recept.

Voorbereiding -- 20 minuten

Als je verse coquilles hebt gekocht die nog in de schelp zitten, dan is het handig om deze open te maken met behulp van een lang en flexibel mes. Begin door via de platte kant een snede te maken tot de andere kant van de schelp. Til de platte kant van de schelp op en gebruik een lepel of je handen om de coquille uit de schelp te krijgen. Verwijder alles van de coquille behalve de witte en dikke spier. Verwijder ongewenste organen van de spier en dep de coquille droog met een schone keukendoek. Maak de coquille schelp schoon, aangezien we daarin het gerecht gaan serveren.

Verhit je oven voor tot een temperatuur van 210 graden celsius. Maak de bechamelsaus terwijl de oven aan het opwarmen is. Smelt 25 gram boter in een klein sauspannetje op laag vuur. Voeg dan 30 gram bloem toe en blijf roeren met een garde totdat er een dikke roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de volle melk toe, totdat de saus dik genoeg is. Voeg wat geraspte nootmuskaat toe en zet het vuur uit.

Verhit een kleine bakpan op middel-hoog vuur, voeg wat boter toe en wacht totdat deze gesmolten is. Bak de coquilles aan beide kanten 2 minuten. Roer de coquille niet door de pan terwijl deze aan het bakken is. Voeg op het laatste een klein scheutje witte wijn toe en laat het vocht verdampen. Zet het vuur uit en verplaats de coquilles naar de schelp.

Verse coquilles in béchamel saus Verse coquilles in béchamel saus

Kooktijd -- 15 minuten

Pak het diepe deel van de coquille schelp en plaats daarin de gebakken coquille in het midden. Giet er dan voorzichtig de béchamel saus in en voeg geraspte Zwitserse gruyère kaas aan toe met wat broodkruim. Breng het geheel op smaak met peper en zout, en herhaal voor de andere coquilles. Plaats de schelpen op de bakplaat en bak deze 10 minuten lang in de oven. Direct serveren. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gegrilde kip risotto

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!