Tomatensorbet
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tomatensorbet veganistisch

Maak eens een keer wat anders en verras je gasten met deze heerlijke tomatensorbet als voorafje. Klaar in ongeveer 40 minuten.

40 minuten
6 personen
Tomatensorbet ingrediënten
Recept tomatensorbet

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de tomaten in partjes en doe deze dan in de blender of foodprocessor. Voeg een eetlepel poedersuiker, verse basilicumblaadjes en vodka toe.

Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper, zout en een aantal druppeltjes tabasco naar wens.

Druk het tomatenmengsel door een fijne zeef, dit is heel gemakkelijk met behulp van een grote lepel of soeplepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer zout, peper of tabasco nodig heeft. 

Tomatensorbet
Tomatensorbet

De tomatensorbet afmaken – 30 minuten

Giet het tomatenmengsel in de ijsmachine. De tomatensorbet zal na 30 minuten koud genoeg zijn, afhankelijk van hoe krachtig de ijsmachine is.

Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel ook in een bak doen, in de vriezer zetten en zelf regelmatig roeren. Dan is het geen sorbet, maar een granité (granita).

Schep de tomatensorbet in een luchtdichte bak en bewaar dit in de vriezer. Je kunt de tomatensorbet tot 3 weken lang bewaren.

Een tomatensorbet is heerlijk als voorafje, of als onderdeel van een voorafje. Maak bijvoorbeeld een simpel voorgerecht door wat sla, balsamicoazijn, komkommer en de tomatensorbet te serveren. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
37.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.3 g
4.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.18 g
0.02 g
Eiwitten
0.81 g
Vezels
1 g
Natrium
231.32 mg
Mineralen
Ijzer
0.17 mg
Calcium
16.58 mg
Magnesium
7.5 mg
Kalium
7.5 mg
Fosfor
18.31 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.08 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
15.45 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
4.66 µg
Vitamine E
0.37 mg
Vitamine K
6.6 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tomatensorbet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.