Basisrecept voor een simpele maar heerlijke pizza margherita. Voor twee personen, klaar in iets meer dan een half uur tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak genoeg deeg om 2 pizzabodems mee te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem die je in de meeste supermarkten kunt kopen.
Het is echter wel veel lekkerder als je de pizzadeeg zelf maakt. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius.
Bestuif je werkblad met wat bloem en wrijf ook de deegroller in met wat bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Snijd 2 teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes, vermeng deze vervolgens in een kom met de passata en een handvol gedroogde oregano, breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd een aantal blaadjes verse basilicum zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Meng deze door de saus heen.
Verdeel de saus over de pizzabodem heen en bedek met een zakje geraspte mozzarella (ongeveer 150 gram). Laat de randen vrij van saus.
Bak de pizza margherita in ongeveer 15 minuten tijd af in de voorverwarmde oven. De exacte tijd kan korter of langer zijn, afhankelijk van hoe krachtig je oven is.
Controleer of de pizza al gaar is door te zien of de bodem over de gehele pizza doorbakken is. Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere pizza.
Haal de pizza margherita uit de oven en snijd in evenredige stukken, serveer eventueel met een aantal verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.