Pasta met scampi
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met scampi

Echt zo'n typisch gerecht dat je hele keuken (en huis!) vult met heerlijke geuren. Zó klaar en perfect als doordeweekse maaltijd. Recept voor 4 personen.

25 minuten
4 personen
Pasta met scampi ingrediënten
Recept pasta met scampi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de pan met water en breng aan de kook, bereid in de tussentijd de ingrediënten voor. Mocht je gebruik maken van diepvries scampi, ontdooi deze dan op voorhand.

Pel de scampi als deze nog niet gepeld zijn, dep droog met wat keukenpapier. Snipper het uitje in zo fijn mogelijke stukjes, doe hetzelfde voor de 5 teentjes knoflook.

Was een handvol snoeptomaatjes en halveer. 

Rode pesto pasta met scampi
Rode pesto pasta met scampi

Pasta met scampi afmaken – 15 minuten

Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie of zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de scampi toe aan de pan zodra de ui en de knoflook glazig geworden is.

Bak een minuut of 5 mee en roer goed door. Voeg dan 2 eetlepels rode pesto toe samen met een beetje sap van een citroen. Let er op dat de zaadjes niet in de pan belanden.

Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Let wel dat de meeste kant en klare pesto erg zout kan zijn. Proef de saus alvorens je deze op smaak brengt!

Bak in de laatste 5 minuten de gehalveerde snoeptomaatjes mee. Giet de pasta af en serveer met de rode pesto saus en scampi. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pasta met scampi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.