Knoflook-balsamico kip
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knoflook-balsamico kip

Heerlijke knoflook-balsamico kip is perfect voor elke dag van de week, zo'n heerlijk stukje vlees heeft niet veel nodig om zó lekker mals te worden.

35 minuten
2 personen
Recept knoflook-balsamico kip
Knoflook-balsamico kip ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de sojasaus, balsamico azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en voeg de marinade toe aan de kippenbouten.

Zorg dat ze volledig bedekt zijn en marineer ze minimaal een uur lang in de koelkast. Draai ze halverwege een keer om. 

Knoflook-balsamico kip
Knoflook-balsamico kip

Knoflook-balsamico kip afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de marinade toe samen met een scheutje water en plaats een deksel op de bakpan.

Gaar de kippenbouten ongeveer een kwartier, controleer altijd of de kip helemaal gaar is voor je deze gaat serveren. Serveer bijvoorbeeld met Oosterse sperziebonen en rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Knoflook-balsamico kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.