Kaasloempia's

(13)

Een makkelijk en snel hapje dat ook nog eens vegetarisch is. Deze kaasloempia's zijn perfect voor alle kaasliefhebbers! Extra lekker met krokant filodeeg en klaar binnen no-time!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Kaasloempia's

Ingrediënten


  • 200 gram kaas zoals Comté
  • 1 pak filodeeg
  • klont boter
Kaasloempia's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • airfryer of oven
  • bakpapier

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaasloempias


Kaasloempia's maken – 20 minuten

Smelt een klont boter in een kleine sauspan. Als je grote vellen filodeeg gebruikt, kun je deze het beste in vieren of door de helft verdelen.

Verwijder de korst van de kaas en snijd deze in dikke repen.

Kaasloempia's bereiden - stap 1
Kaasloempia's bereiden - stap 1

Besmeer een vel filodeeg met de gesmolten boter en plaats hier een reep kaas op.

Kaasloempia's bereiden - stap 2
Kaasloempia's bereiden - stap 2

Vouw de zijkanten over de reep kaas heen en rol deze vervolgens op, niet te strak.

Kaasloempia's bereiden - stap 3
Kaasloempia's bereiden - stap 3

Gebruik een beetje gesmolten boter om de kaasloempia's dicht te plakken en leg ze in het mandje van de airfryer. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten op 200 graden Celsius.

Kaasloempia's bereiden - stap 4
Kaasloempia's bereiden - stap 4

De exacte baktijd is afhankelijk van de airfryer en van de dikte van de loempia's. Bak ze niet te lang en houd ze goed in de gaten zodat de kaas er niet uit zal lopen.

Serveer de kaasloempia's direct, lekker met bijvoorbeeld chilisaus.

Kaasloempia's
Kaasloempia's
Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Kaasloempia's: Veel gestelde vragen

Kunnen de kaasloempia's in de oven?

Je kunt de kaasloempia's zowel in de airfryer als in de oven bakken.

Welke kaas voor kaasloempia's?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals oude kaas, Comté of Gruyère kaas.

0 reacties op Kaasloempia's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.