Ingemaakte eieren
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingemaakte eieren

Heb je eieren over, of wil je leren hoe je zelf ingemaakte eieren kunt maken? Met behulp van dit recept heb je in een klein half uurtje ingemaakte eieren!

20 minuten
10 personen
Recept ingemaakte eieren
Ingemaakte eieren ingrediënten

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verzamel alle genoemde ingrediënten bij elkaar. Steriliseer de weckpot of bewaarpot. Vul de kookpan met water en breng aan de kook.

Kook de eieren in 8 - 10 minuten tot deze hardgekookt zijn, afhankelijk van de grootte van de eieren. Verwarm ondertussen de azijn samen met de suiker en kruiden in een klein pannetje en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Haal de eieren uit het kokend water en spoel af met koud (kraan) water. Laat de eieren afkoelen tot kamertemperatuur en pel ze dan. 

Ingemaakte eieren
Ingemaakte eieren

De ingemaakte eieren afmaken – 5 minuten

Voeg de afgekoelde eieren toe aan de weck- of bewaarpot. Schenk het azijn mengsel op de eieren. Vul de weckpot met water tot net iets onder de rand. Schroef de deksel op de pot, en bewaar de eieren in de koelkast.

Het is het lekkerste om de eieren tenminste 1 dag te laten staan. De eieren zijn tot ongeveer 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.

Deze ingelegde eieren zijn lekker voor op brood, in de salade of als bijgerecht. Geniet ervan!

Tip: haal de eieren voor gebruik nooit met je handen uit de pot, gebruik liever een grote lepel of een vork.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Ingemaakte eieren"
Manshanden zegt op 19-08-2018
Hoelang kan je de ingemaakte eieren bewaren in de koelkast, en ze gaan ongepeld in het azijnwater ?
Ohmydish zegt op 19-08-2018
De eieren behoren eerst te worden gepeld, heb het voor de duidelijkheid vermeld. De eieren kunnen ongeveer 3 tot 4 weken in de koelkast worden bewaard.
Emmetje zegt op 25-08-2018
Leuk recept ga ik zekers eens proberen Maar ook even een kleine vraag Waarom schrijf je op de schalen van de eieren? Eierschalen zijn zover ik weet poreus. Wij merken de doosjes waarin we ze in opbergen
Ohmydish zegt op 25-08-2018
De eieren zijn gelegd door onze eigen kipjes, daarom schrijven we erop van welke dag ze zijn. We hebben maar een paar kipjes, dus ook maar een paar eitjes per dag dus veel handiger dan op een doosje te gaan schrijven. Dit doosje moet dan ook vaker verwisseld worden, wij herbruiken telkens dezelfde :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.