Groene olijventapenade

(5)

Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten Calorieën 337 calorieën p.p.
Groene olijventapenade

Ingrediënten


  • 100 gram groene olijven, zonder kruiden en ontpit
  • Klein handje pijnboompitten
  • Klein handje Parmezaanse kaas
  • 25 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Crackers of brood om de tapenade mee te serveren

Kookgerei nodig


  • Foodprocessor of handmixer / blender

Groene olijventapenade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten Calorieën 337 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-olijventapenade


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt elke soort groene olijven gebruiken die je wilt, zolang deze zonder toegevoegde kruiden of smaken zijn.

Voor dit soort recepten kun je prima de meest goedkope olijven gebruiken die je kunt vinden in de supermarkt. Rasp de Parmezaanse kaas en laat de olijven uitlekken. 

Groene olijventapenade
Groene olijventapenade

De groene olijventapenade afmaken – 5 minuten

Vermeng de groene olijven, een handje pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de foodprocessor, handmixer of blender. Pureer dit tot een mooi glad mengsel.

Gebruik wat olijfolie om de tapenade gladder te maken. Breng op smaak met peper en zout. Deze groene olijventapenade is heerlijk op een toastje of stukje brood.

Goed te combineren met zongedroogde tomaten. In de meeste restaurants serveren ze deze groene olijventapenade met aïoli en knoflookboter met stokbrood terwijl je op je maaltijd wacht.

Je kunt de groene olijventapenade in een luchtdicht bakje tot 5 dagen lang bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Groene olijventapenade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.